Vágólapra másolva!
Az egykori kiváló amerikai teniszlegenda, John McEnroe kritizálta a francia nyílt teniszbajnokságot, különösen amiatt, hogy a világelső Novak Djokovic Lorenzo Musetti elleni múlt hétvégi mérkőzése éjjel három órakor ért véget.

A Roland Garros küzdelmeitől nemrég címvédőként visszalépő Novak Djokovic a Roland Garros harmadik fordulójában szombat éjjel öt játszmában tudta legyőzni ellenfelét. A 4 óra és 29 pernyi játék után diadalmaskodó szerb klasszis történelmet írt azzal, hogy hajnali 3-kor szerezte meg a győzelmet. A múlt héten Emmanuel Macron francia elnök által a Becsületlégió lovagjává kitüntetett John McEnroe azonban nem hagyta szó nélkül az esetet, a Le Figaro című lapnak adott interjújában kelt ki a Roland Garros szervezői ellen.

A 37 éves Djokovicot 22:30-kor pályára küldeni anélkül, hogy bárki is tudná, meddig tart a meccs, óriási hiba volt a szervezők részéről”

 – kezdte a korábbi fantasztikus teniszező, John McEnroe.

Novak Djokovic
Novak Djokovic térdsérülés miatt feladta a Roland Garrost
Fotó: AFP

McEnroe szerint a késői kezdés is hátráltathatta Novak Djokovicot, aki aztán feladni kényszerült a norvég Casper Ruud elleni negyeddöntőt, mivel a jobb térdében részleges szalagszakadás keletkezett. 

"Reggel 7-kor kellett lefeküdnie, majd másfél nap múlva mehetett vissza a pályára játszani. Ez bárki számára kihívás lenne. Megint öt szettet kellett megvívnia, 

Nováknak ez már túl sok. Nem biztos, hogy ez az oka annak, hogy megsérült a térde, de mindenesetre így nem bánunk egy játékossal, pláne nem, ha az a világ legjobba"

 – mondta McEnroe.

A szerb klasszis már túl van a műtéten, de legalább háromhetes kényszerpihenő vár rá, vagyis gyakorlatilag lehetetlen, hogy elinduljon a július 1-jén rajtoló wimbledoni tornán. Egyelőre az is kétséges, hogy a 37 éves klasszis megfelelő állapotban lesz-e a párizsi olimpiára, melynek teniszversenye július 27-én kezdődik, ugyancsak a Roland Garros salakpályáin. Az év elején bejelentette, hogy idei legfontosabb célja a Grand Slamek mellett az olimpiai aranyérem, amely még hiányzik a gyűjteményéből - 2008-ban bronzérmes volt Pekingben. 

Kapcsolódó cikkek:

 

Mindent egy helyen az Eb-ről