Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
Izgalmas és látványos csatát hozott a WBC nagylégsúlyú világbajnoki címmérkőzése, ahol a súlycsoportba visszatérő veretlen sztár, Jessen Rodriguez ugyan megnézte közelebbről a padlót, de végül egy látványos kombinációval kivégezte ellenfelét, a veterán mexikói Juan Francisco Estradát.

Az arizonai Phoenixben rendezett küzdelem nagy tempóban indult, és Rodriguez tűnt meggyőzőbbnek, a fordított alapállású kihívó pedig már a harmadik etapban megrendítette ellenfelét, majd a negyedik felvonásban padlóra is került Estrada, írja a Profiboksz.hu magyar szaklap. A világelső a számolás után kihúzta a menet végéig (még egyszer elesett, de a bíró csúszásnak ítélte meg az esetet), de érezhetően bajban volt, ami abban is megmutatkozott, hogy elsőre vetélytársa sarkába indult el pihenni. 

Ha valaki ekkor azt gondolta, hogy ennyi volt a csata, az tévedett, ugyanis Estrada összeszedte magát, és a hatodik etapban ő küldte földre Rodriguez-t.

 A megingás nem hatotta meg túlzottan a texasi öklözőt, így Rodriguez ismét támadásba lendült, majd a 7. menetben egy szűk, testre mért bombával újra leküldte riválisát, és miközben nagy fájdalmakkal küzdött Estrada, kiszámolta őt a vezetőbíró.

Rodrigez ezzel az értékes sikerrel a légsúlyú kitérő és címegyesítést követően ismét begyűjtötte nagylégsúlyban a WBC címét.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről