A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Mike Perry neve ismerősen csenghet az MMA-rajongóknak, az egykori UFC-harcos és pusztakezes bunyós legutóbb Jake Paultól kapott ki egy ökölvívó mérkőzésen július 20-án. Perry most a magyar karate egyik legismertebb alakjával, S. Kovács Ádámmal együtt megalapította a Dirty Boxing Championship szervezetet, ráadásul az egykori kiváló magyar karatéka lett a cég elnöke.

A nemzetközi promóció egyfajta hibrid ökölvívást szeretne a sportolóktól látni, más küzdősport technikákat is bevetve. 

Azaz 10 unciás kesztyűk helyett majd 5 unciásakat viselnek a harcosok, ezáltal nagyobb kárt tudnak okozni a másikban, mellette a versenyzők a könyök technikákat is bevethetik, azonban rúgni vagy térdelni semmilyen körülmények között nem lehet.

Mindent a nézők szórakoztatásáért

A fentieken kívül fontos szabály, hogy engedélyezett a földön fekvő ellenfél támadása, de ki kell emelni, hogy nem lehet eközben sem grappling sem BJJ-technikákat alkalmazni, azaz nem válhat a dolog földharccá. A meccseket 6x6 méteres ringben képzelik el a szervezők, a rendes mérkőzések 3x3 percesek lesznek, míg a címmeccsek 5x3 percig tartanak majd, ha tartanak.

Mike Perry az alakulást követő sajtótájékoztatón azt mondta, sok olyan bunyósról tud, aki szívesen kipróbálná magát a ketrecharcon kívül máshol is, és ez a szervezet erre kiválóan alkalmas lesz majd. Nem mellesleg Perry azt is elejtette, akár ő maga is helytállna a ringben, a saját promóciójában.

Az elnöknek kinevezett S. Kovács Ádám többek között az MTK karate szakosztályának az elnöke, korábban versenyzőként világbajnok lett, valamint 2002-től 2010-ig minden évben magyar bajnokságot nyert, 8 alkalommal lett az év Karate Sportolója, 2009-ben az év sportolója lett.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!