Vágólapra másolva!
Matthew Dawson az ausztrál gyeplabda-csapat tagjaként azt a döntést hozta, hogy levágatja törött ujja felső ujjpercét, hogy ott lehessen a válogatottal a párizsi olimpián.

A Tokióban olimpiai ezüstérmet nyert sportoló eltörte a jobb kezén a gyűrűsujját, ami veszélybe sodorta az ötkarikás játékokon való részvételét, mivel a sérülése csak lassan, jelen esetben túl lassan gyógyult. Azonban Dawson nem esett kétségbe, az orvosaival konzultálva arra a megoldásra jutott, hogy levágatja a legfelső ujjpercét az ujján, hogy biztosan elutazhasson a francia fővárosba. 

Mindent a cél érdekében

A 30 éves sportoló szerint nem egy elhamarkodott döntésről van szó az amputációt illetően. 

Egy plasztikai sebésszel konzultáltam a döntésem kapcsán, és nemcsak a párizsi játéklehetőségem, hanem az azutáni életem is szóba került. A legjobb opció az volt számomra, hogy levágassam az ujjpercem.... izgalmas változás lesz úgy gondolom."

 - mondta a játékos. Dawson azt is hozzátette, nem sok ideje volt dönteni, és csak azután hívta fel a feleségét, hogy elhatározta, belevág a műtétbe. Egyébként a gyeplabda kiválóságát mindig megtalálják az ilyen extrém helyzetek, hat évvel ezelőtt egy ütközést követően egy ütő majdnem kiverte az egyik szemét.

Az ausztrál csapat első mérkőzésén a 2016-os olimpiai bajnok Argentínával fog játszani július 27-én.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!