Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
Gálfi Dalma rendkívül könnyed győzelmet aratott kedden a wimbledoni teniszbajnokság első fordulójában, ahol egyiptomi ellenfelét győzte le két sima játszmában.

A világranglistán 127. magyar játékos a selejtezőből jutott fel a főtáblára, melynek első körében az egyiptomi Majar Seriffel csapott össze.

Az egyiptomi rivális 49 hellyel előzi meg Gálfit a rangsorban, mégis, a meccsen nem tudott méltó ellenfele lenni a magyar teniszezőnek. A 25 éves sportoló az első játszmában nagyon jól és pontosan játszott, riválisa pedig csak 1:1-ig tudta tartani vele a lépést, aztán Gálfi sorozatban öt játékot nyerve, mindössze 27 perc alatt szettelőnybe került.

Gálfi Dalma, tenisz
Gálfi Dalma az idei wimbledoni torna egyetlen magyar továbbjutója egyesben
Fotó: AFP

A meccs képe a folytatásban sem változott sokat, sőt, Gálfi Dalma gyorsan 4:0-ra elhúzott és végül összességében három játékot veszítve nyerte meg a találkozót, mely csupán 57 percig tartott, írja az MTI.

A négy magyar induló közül egyesben egyedüliként a legjobb 64 közé került Gálfi Dalma a második fordulóban a 11. kiemelt amerikai Danielle Collinsszal, vagy a dán Clara Tausonnal csap össze.

Eredmény:
női egyes, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
Gálfi Dalma-Majar Serif (egyiptomi) 6:1, 6:2
korábban:
Anna Kalinszkaja (orosz, 17.)-Udvardy Panna 6:3, 6:2

 

Mindent egy helyen az Eb-ről