A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
Vágólapra másolva!
Tovább folytatódik a botrány az olimpián, ugyanis bemutatkozott a másik, nemi teszten megbukott, a női mezőnyben induló bokszoló, a tajvani Lin Ju Ting.

Korábban megírtuk, hogy két olyan bokszoló is indul a párizsi olimpián, akik a tavalyi világbajnokságon megbuktak a nemi teszten. A hatalmas botrányba keveredett Imane Khelif mellett Lint is kizárták a tavalyi újdelhi világbajnokságról, miután megbukott a nemi teszten. A 28 éves pehelysúlyú Lin az üzbegisztáni Sitora Turdibekovával csapott össze, és Lin pontozással nyert, ellenfele sírva hagyta el a ringet. 

Olympic Games Paris 2024 - Boxing
A tajvani Lin győzelemmel kezdett az olimpián
Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2024 Anadolu

Mivel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem ismeri el hivatalosan a Nemzetközi Ökölvívó Szövetséget, a két bokszoló a világbajnoksággal ellentétben az olimpián indulhatott. A páros a mérkőzés után röviden kezet fogott egymással, de az eredményhirdetés után már nem. Turdibekova sírva hagyta el az arénát, és nem nyilatkozott senkinek.

Az olimpia legnagyobb vitája azután robbant ki, hogy csütörtökön az algériai Khelif legyőzte az olasz Angela Carinit, aki 46 másodperc után feladta a meccsét, mert az afrikai bokszoló túl nagyokat ütött és féltette a testi épségét.

Lin háromszoros világbajnoki érmes és kétszeres Ázsia-bajnok, de tavaly elvették a világbajnokságon szerzett bronzérmét. A 22 éves Turdibekova első olimpiáján indult.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!