A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
Vágólapra másolva!
Losonczi Dávid nem jutott be a csütörtöki fináléba a kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos súlycsoportjában, a párizsi olimpián. Az elveszített elődöntő után a helyszínen nyilatkozott a magyar újságíróknak.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a XXXIII. Nyári Olimpiai Játékokról, Párizsból.
Losonczi Dávid a bolgár Szemen Novikov ellen birkózott a kategóriája szerda esti elődöntőjében, a Mars-mező Arénában, és kapott ki rendkívül szoros csatában 3-1-re. Az ESMTK 24 éves világbajnoka az elődöntő után többek között az Origo Sport mikrofonja előtt beszélt az érzéseiről.

Losonczi Dávid, birkózás, olimpia
Losonczi Dávid bronzéremért birkózhat a párizsi olimpián
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A birkózó Losonczi Dávid nyilatkozata az olimpiai elődöntő után

„Megtettem mindent, beletettem szívemet-lelkemet. Az eddigi három birkózásunk alkalmával mindig le tudtam őt győzni, és most is nagyon kicsin múlott ez, de ilyen az élsport. Sokszor kitoltam őt a vonalig, de az utolsó pillanatban mindig be tudott fordulni, és amikor felemeltem őt, akkor sem tudtam megforgatni. A végén pedig már muszáj volt támadni, talán ha néhány másodperccel hamarabb indítok, még időben kitolom őt a szőnyegről – értékelt Losonczi Dávid. – 

Túl kell magam tenni rajta, feldolgozni, fogyasztani, és akkor meglehet a bronzérem."

Losonczi Dávid olimpiai bronzmérkőzésére a csütörtök este 18:15-kor kezdődő esti program tizenegyedik mérkőzésén kerül sor.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!