A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNVas Kata Blanka
14:00KerékpározásVerseny
Vágólapra másolva!
Kellemetlen szituációba keveredett a párizsi olimpia országúti kerékpárosok férfi mezőnyversenyében a német Nils Politt. A kerékpáros gyomorproblémákkal küzdött, így versenyzés közben volt kénytelen betérni az egyik híres párizsi kávézó WC-jébe.

Az Amelie csodálatos élete című filmből ismert Café des 2 Moulins kávézó vendégei aligha számítottak rá, hogy szombaton testközelből is találkozhatnak az olimpiai országúti kerékpáros mezőny egyik tagjával. A Cyclingnews internetes oldal beszámolója szerint azonban pontosan ez történt, ugyanis 

Nils Politt tekerés közben úgy döntött, hogy mielőtt fölhajt a Montmartre-ra, tesz egy rövid kitérőt és könnyít magán a kávézó mosdójában.

 A nem mindennapi esemény után hatalmas ováció fogadta a német versenyzőt a kávézóban és azon kívül is, majd visszaült a kerékpárjára és folytatta a versenyzést. 

A versenyt végül a belga Remco Evenepoel nyerte meg - a szenzációsan hajrázó Valter Attila negyedikként ért célba – míg a német végül közel 20 perces hátránnyal a 70. helyen végzett.

Politt a verseny után elmondta, hogy gyomorproblémákkal küzdött, ezért volt szüksége a kényszermegállóra a futam utolsó kilométerein.

Nem számoltam közben, hogy mennyi időt veszítettem" – mondta nevetve a kerékpáros. 

"Nagyon meleg volt, sok vizet ittam és sok energiazselét fogyasztottam verseny közben, ami általában nem okoz problémát, de most elrontotta a gyomromat".

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!