A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNLosonczi Dávid
18:45BirkózásSemen Novikov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Az országúti mezőnyversenyben friss ötkarikás negyedik Valter Attilát foglalkoztató Visma-Lease a Bike-ban folytatja pályafutását a női hegyikerékpár olimpiai bajnoka, Pauline Ferrand-Prévot.

Az már korábban biztos volt, hogy az Ineos Grenadierstől két idény után távozik a 32 esztendős francia kerékpáros, a holland csapat pedig szerdán jelentette be, hogy a következő három szezonban a színeiben teker majd - írja az MTI.

Pauline Ferrand-Prévot
Pauline Ferrand-Prévot Valter Attila csapattársa lesz
Fotó:  John MACDOUGALL / AFP

Ferrand-Prévot július 28-án számára hazai közönség előtt gyűjtötte be a pályafutásából hiányzó ötkarikás elsőséget hegyikerékpárban a párizsi játékokon. Ebben a szakágban ő az aktuális világbajnok is, korábban volt vb-aranyérmes terepkerékpárban (cyclocross), a murvás utakon rendezett gravelben, illetve 2014-ben országúton is. A jövő évtől a hegyikerékpár helyett ismét az országútra koncentrál majd, hosszabb távon az a célja, hogy megnyerje a női Tour de France-t.

A csapatválasztásban szerepet játszhatott, hogy Ferrand-Prévot párja, a 2022-ben Párizs-Roubaix-győztes holland Dylan van Baarle ugyancsak a Vismában teker.


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!