A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
Vágólapra másolva!
A párizsi olimpia első magyar aranyérmét Kós Hubert nyerte, a 21 éves úszóklasszis szenzációs hajrával győzött a 200 méteres hátúszás döntőjében. Az újdonsült olimpiai bajnok a Hír TV-nek adott interjújában arról beszélt, hogy még mindig nem fogta fel, milyen fantasztikus sikert ért el, és azt is elárulta, mit tett a győzelme után.

Kós Hubert csütörtök este szenzációs versenyzéssel győzött a 200 méteres hátúszás döntőjében, ezzel pedig megszerezte a magyar küldöttség első aranyérmét a francia fővárosban. A Trocadérón kialakított Bajnokok Parkjában telt ház előtt, a közönség lelkes együttműködésével köszöntötték az elmúlt napok győzteseit hétfőn, az eseményen a 21 éves úszó is részt vett, aki Párizsban a Hír TV-nek is nyilatkozott.

Kós Hubert
A 21 éves úszó olimpiai bajnok lett 200 méter háton Párizsban
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Még mindig nem fogtam fel, ez tényleg elképesztő érzés, hogy megcsináltam. Lejött rólam az a teher, amit próbáltam nem magamra pakolni, de mégis rajtam volt, mert ezt nem lehet teljesen eltüntetni. 

Nagyon örülök, még nem fogtam fel, de ünnepelni azért ünnepeltem" - mondta Kós Hubert, aki a megnyert döntő után nem akarta visszanézni az úszását, mert másnap 100 pillangón kellett versenyeznie, de nem tudott elaludni, ezért mégis megnézte a győztes futamot, amit azóta rengetegszer megtekintett.

Kapcsolódó cikkek

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!