A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNKésely Ajna
11:52ÚszásSzabad 800m
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Kazakhstan
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A párizsi olimpia hatodik napján, csütörtökön este Kós Hubert lenyűgöző úszással, az utolsó métereken óriási hajrát bemutatva nyerte meg saját maga és a magyar küldöttség első aranyérmét 200 méter hátúszás számban.

A 2023-ban világbajnokságot is nyert úszó családjában nem idegen a profi sport, édesapja Nick Kós, apai ágon magyar, anyai ágon ír üzletember, egy ideig magas szinten rögbizett Írországban. Rendkívül ígéretes rögbikarrierjét azonban egy súlyos sérülés kettétörte. 

Kós Hubert édesapja egyébként a helyszínen drukkolt a fiának, az élő közvetítés során látni is lehetett, ahogy a bajnok a győzelmét követően a családjához megy a lelátóhoz és elsőként édesapját öleli meg.

Kós Hubert, aranyérem, olimpia
Kós Hubert és az aranyérem
Fotó: Csudai Sándor - Origo / Csudai Sándor - Origo

Kós Hubert számára nem ért véget még a párizsi olimpia, a fiatal bajnok pénteken délelőtt Milák Kristóffal egy futamban, egészen pontosan a 100 méter pillangó harmadik selejtező futamában ugrik medencébe. Ha sikerül továbbjutni, akkor pénteken este már a döntőbe jutás lesz a tét. 

Az utolsó, ötödik futamban úszik majd a szám olimpiai bajnoka, az amerikai Caeleb Dressel, akivel három éve Tokióban ezen a távon fantasztikus csatát vívott Milák Kristóf és szerzett végül ezüstérmet Dressel mögött.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!