A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
Vágólapra másolva!
Különleges bélflóra-regeneráló gyógyszer kapnak a párizsi olimpián induló nyíltvízi úszók, hiszen a személyre szóló orvosságokat minden versenyző számára a saját székletéből tenyésztik ki.

A párizsi rendezők ragaszkodnak hozzá, hogy a triatlonosok után a nyíltvízi úszók is a Szajnában ússzanak, 

noha előbbiek közül többen is kórházi ellátásra szorultak.

 Minden jel arra mutat, hogy még sincs a színhely megváltoztatásával kapcsolatos „B” és „C” tervük. Így azt találták ki, hogy a megelőzés nem ördögtől való formáját választva bélflóraregeneráló gyógyszerekkel látják el az úszókat. 

Ebben az a meghökkentő, hogy azok gyors előállításához a versenyre készülők székletmintájára is szükség volt.

Személyre szóló pirulák

„Minden versenyzőt arra kértek, hogy adjon székletmintát, mert azokból rövid idő alatt olyan „személyre szóló” gyógyszert lehet előállítani, aminek bélflóraregeneráló hatása lehet. Ahány úszó, annyiféle pirula készült, minden versenyző 120-120 szemet kapott a gyógyszeréből. A készítményekből naponta hármat kell beszedni. A magyar színek három képviselője, Betlehem Dávid és Rasovszky Kristóf, illetve Fábián Bettina közül egy nem tudott megfelelő székletmintával szolgálni, nevét természetesen nem említhetem” – tájékoztatta az SzPress Hírszolgálatot Gellért Gábor, a magyar nyíltvízi úszóválogatott szövetségi kapitánya.

Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf, nyíltvizi úszás,
Betlehem Dávid (balra) és Rasovszky Kristóf vállalja a párizsi úszással járó kockázatot
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Szerdán reggel minden készen állt a Szajnán ahhoz, hogy a 10 kilométeres táv megtételére készülő úszók részt vehessenek a hivatalos edzésen, a pálya ennek ellenére sem népesült be.

Az ellenfeleinkkel együtt mi is úgy döntöttünk, hogy nem élünk a lehetőséggel, pontosabban nem játszunk a tűzzel, mert aki megfertőződik, annak oda lehet az olimpiája

 – folytatta a magyar szakember, aki meg van győződve arról, hogy a franciák a végsőkig ki fognak tartani az eredeti rendezési tervük mellett. - Minden jegyet értékesítettek, a nézők többsége 700 Eurót fizetett azért, hogy a parton kialakított lelátóról követhesse a versenyeket.”

Egynapos lebonyolítás a láthatáron

Új színhelyet tehát aligha fognak megnevezni, az viszont csak csütörtökön hajnalban dől el, hogy a javuló vízminőségnek köszönhetően ugyanezen a napon sor kerülhet-e a 10 kilométeres verseny megrendezésére. Méghozzá úgy, hogy az eredeti forgatókönyvön változtatva nem a csak a nők, hanem a férfiak is megmérkőznek egymással.

„Résztvevője voltam annak a technikai bizottsági ülésnek, ahol azt a tájékoztatást kaptuk, hogy 

a Szajna vízének tesztelésére legközelebb csütörtökön hajnali 3 órakor kerül sor, az eredményt pedig másfél órával később, fél 5-kor fogják ismertetni.

 Eső mostanában nem esett, a folyó körülbelül fél métert apadt, mintha a színe is változott volna. Ha ennek ellenére sem sorakozhatnak fel az úszok a parton, az olimpiai bajnoki címek sorsa várhatóan csak pénteken dőlhet el, de az sem kizárt, hogy a rajtra augusztus 10-ig, az ötkarikás versenyek napjáig várni kell” – jelezte Gellért Gábor, aki nemrégiben arról is beszámolt az SzPressnek, hogy a verseny után az úszók bevett szokása gégefertőtlenítésként egy-egy kupica jó erős rövidital elfogyasztása.

Kapcsolód cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!