A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
HUNMagyarország
22:03ÚszásSzabad 4 x 200m
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A szerdai csapatban szerzett ezüstéremmel Szilágyi Áron befejezte szereplését a párizsi olimpián, azonban még van feladata, ugyanis pályázik a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) sportolói bizottságába.

Folyamatosan lehet szavazni az augusztus 6-i urnazárásig. Az olimpiai faluban most tulajdonképpen minden erről szól, rengeteg plakát buzdítja a sportolókat, hogy voksoljanak” 

- nyilatkozott az MTI-nek a háromszoros olimpiai bajnok.

IMG_6927
Szilágyi Áron sérülten is hatalmasat küzdött a kardcsapatért
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Hozzátette, a kampány régóta fut a közösségi médiában, ő is igyekszik személyes találkozók alkalmával ajánlani magát

Sokan jelezték, hogy támogatnak, számítok a magyar csapat mellett a nemzetközi vívótársadalomra is. Kicsit szokatlan még ez nekem, idegen pálya, mivel a páston vagyok otthon. Nem tudom, hogy százan vagy ezren fognak-e rám szavazni, de igyekszem helyt állni”

 – mondta.
A NOB sportolói bizottságában a párizsi olimpia végével lejár az olimpiai bajnok úszó Gyurta Dániel mandátuma, és a MOB elnöksége - a pályázati anyagok áttekintése és a háromtagú előkészítő bizottság javaslata alapján - Szilágyi Áront javasolta új jelöltnek. Megválasztása esetén a megbízatás nyolc évre szólna, és egyben NOB-tagságot jelentene. A párizsi olimpián résztvevő sportolók az ötkarikás játékok idején választják majd meg a négy új tagot a 32 jelentkező (18 nő és 14 férfi) közül.

A 34 éves Szilágyi a csapatban nyert ezüsttel a legeredményesebb magyar sportolók rangsorában a 13. helyen áll - holtversenyben Gyarmati Dezsővel - három arany-, valamint egy-egy ezüst- és bronzéremmel.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!