Vágólapra másolva!
A világelső Jannik Sinner és a hazai közönség előtt szereplő Taylor Fritz jutott a férfi döntőbe az amerikai nyílt teniszbajnokságon. A világelső olasz teniszező ellenfele, a brit Jack Draper háromszor is hányt meccs közben.

Pénteken Sinner az első két szettben hatalmas csatát vívott a pályafutása első Grand Slam-elődöntőjét játszó brit Jack Draperrel, majd miután mindkettőt megnyerte, a harmadik játszmában már simán zárta le a 3 óra 4 perces összecsapást, s Melbourne után ismét készülhet a fináléra. 

A 22 éves amerikai az eredmény alapján sima vereséget szenvedett, valójában azonban óriásit harcolt, háromszor is hányt a pályán, de esze ágában sem volt feladni a meccset.

"Nem fogok egy Grand Slam torna döntőjében feladni egy meccset. Tudom, hogy a harmadik játszma nem volt egy szép látvány, de harcoltam, ahogy erőmből telt, büszke vagyok magamra. 

Az már korábban eldőlt, hogy a másik ágról hazai játékos jut döntőbe, Fritz ugyanis Frances Tiafoe-val találkozott. A két, 26 éves teniszező is hosszú mérkőzést játszott egymással, amelyen Tiafoe hiába vezetett a szetteket tekintve 1:0-ra és 2:1-re, végül 3 óra 21 perc alatt kikapott. A férfiak fináléja vasárnap, közép-európai idő szerint 22 órától lesz. 

Eredmények, férfi elődöntő:
Jannik Sinner (olasz, 1.)-Jack Draper (brit, 25.) 7:5, 7:6 (7-3), 6:2 
Taylor Fritz (amerikai, 12.)-Frances Tiafoe (amerikai, 20.) 4:6, 7:5, 4:6, 6:4, 6:1

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!