Vágólapra másolva!
Belehalt a sérüléseibe az ugandai hosszútávfutó, Rebecca Cheptegei, akit a barátja benzinnel lelocsolt, majd felgyújtott.

Az idei, párizsi olimpiai játékok női maratoni versenyében 44. helyezett hosszútávfutó, Rebecca Cheptegei vasárnap súlyos égési sérülésekkel került kórházba. A 33 éves ugandai olimpikont állítólag a barátja, Dickson Ndiema Marangach bántalmazta: egy vita miatt szándékosan leöntötte benzinnel, majd felgyújtotta a nőt a nyugat-kenyai Trans-Nzoia megyében található otthonukban.

Rebecca Cheptegei, meghalt, atlétika
Meghalt az ugandai olimpikon, Rebecca Cheptegei, aki a tavalyi budapesti atlétikai világbajnokságon is indult
Fotó: Ferenc ISZA / AFP

A hírek szerint Cheptegei testének 75 százaléka megégett, és Ugandában csütörtökön arról számoltak be, hogy a futónő négy nappal a történtek után belehalt a sérüléseibe – írta meg a BBC.
„Tudomásunkra jutott, hogy atlétánk elhunyt barátja erőszakos támadása után" – írta közösségi oldalán Donald Rukare, a helyi olimpiai bizottság (UGA) elnöke.

A 33 éves futónő a tavalyi budapesti világbajnokságon is indult, ahol 2:29:34-es idővel a 14. helyen végzett. Pályafutása eddigi legnagyobb sikerét a 2022-es Padova Maratonon érte el, ahol aranyérmet nyert.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!