Vágólapra másolva!
Az úszó Pap Bianka címét megvédve aranyérmet szerzett pénteken az S10-es sérültségi kategória 100 méter hát számában a párizsi paralimpián, míg a címvédőként érkezett Konkoly Zsófia ezüstérmes lett az S9-es sérültségi kategória 100 méteres pillangó számában.

A Vasas 24 éves versenyzője csütörtökön bronzérmet szerzett 400 méter gyorson, ezúttal pedig fő számában ugrott a medencébe. A délelőtti előfutamból első helyen került az esti fináléba, amelyben 1:07.97 perces idővel lett övé a győzelem.

Pap Bianka megvédte a címét a párizsi paralimpián
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Borzasztóan nehéz volt, az egyik legnehezebb száz hátam. Nagyon hangos volt a közönség és éreztem, hogy nem nekem szurkoltak. A nagypapámra gondoltam, aki nemrég ment el, de két edzőtábor között ott tudtam lenni a temetésén” – mondta az M4 Sport kamerája előtt kétszeres paralimpiai bajnok Pap Bianka, aki elárulta, hogy a döntő előtt majdnem hányt az izgalom miatt. 

A pályafutása harmadik paralimpiáján szereplő Pap - akinek szombaton még lesz egy száma - eddig összesen 2 arany-, 3 ezüst- és két bronzérmet gyűjtött.

A címvédőként érkezett úszó Konkoly Zsófia ezüstérmet szerzett pénteken az S9-es sérültségi kategória 100 méter pillangó számában.

A francia fővárosban már kétszeres aranyérmes, 22 éves pécsi parasportoló a délelőtti előfutamból a második idővel került az esti fináléba, amelyben ugyancsak másodikként csapott a célba a paralimpiai rekorddal diadalmaskodó amerikai Christie Raleigh-Crossley mögött.

Konkoly - aki múlt csütörtökön 400 gyorson, egy nappal korábban pedig 200 vegyesen nyert - pályafutása harmadik paralimpiáján a hetedik érmét gyűjtötte be, 3 arany, 3 ezüst és 1 bronz a mérlege.

Konkoly Zsófia a párizsi magyar küldöttség 11. érmét szerezte, a mérleg 4 arany, 4 ezüst és 3 bronz.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!