Vágólapra másolva!
Illia 'Golem' Yefimchyk, a fehérorosz testépítő, akit először Arnold Schwarzenegger és Sylvester Stallone fizikuma inspirált a súlyemelésre, 36 éves korában meghalt.

Yefimchyk a „világ legszörnyűbb testépítője” címet érdemelte ki hihetetlen méretei miatt. 183 cm magas magas volt és 63 cm átmérőjű bicepszekkel rendelkezett. 

Fekvenyomásban 600 kilós eredménnyel büszkélkedhetett, súlyemelésben 700 kg-ot és guggolásban is 700 kg-ot tudott teljesíteni.

Bár Jefimchyk soha nem versenyzett a testépítők profi színpadján, számos sportoló követte őt a közösségi médiában. Yefimchyk arról is híres volt, hogy naponta hétszer evett és ezalatt elképesztő, több mint 16 000 kalóriát vitt be a szervezetébe. A napi menü többek között általában 108 darab szusit és 2,5 kilogramm steaket tartalmazott.

Rajongói számára Illia Yefimchyk egy inspiráló ember volt, aki a teljesítőképességének határait tolta ki és ennek szentelte az életét. Halálának okát egyelőre nem hozták nyilvánosságra. 

Golem, akit „A mutáns” néven is ismertek, hatalmas méreteivel és tetoválásaival vált ikonikus figurává. A „Golem” becenevet azért érdemelte ki, mert a mitikus lényt az erő és a rugalmasság szimbólumának tekintik. A testépítés egyik legnagyobb alakjává válásának vágyát az a törekvés hozta, hogy mindenhol, ahol csak járt, feltűnést keltsen. Ez egy olyan álom volt, amelyet kétség kívül teljesített.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!