Vágólapra másolva!
Immár 23 éve rendezik meg Magyarországon a rendkívül népszerű kétnapos multisport fesztivált, a Fitparádét, amely minden év októberében hozza el hazánkba a fitnesz Forma-1 versenyeit. Szombaton és vasárnap a Dr. Koltai Jenő Sportközpont adott otthont a világszínvonalú rendezvénynek, amelyre a földkerekség minden tájáról érkeztek versenyzők. A hétvége során a női és férfi mezőnyben, négy különböző versenyszámban mintegy 500 kiváló sportoló fordult meg a színpadon. A vasárnapi program végén pedig az Irondiva Figure Pro és az Irondiva Bikini Pro szakágak győztesei kijutottak a csúcsrendezvénynek számító, 2025-ös Las Vegas-i Olympiára.

A Fitparádé kiemelt programjai a nagyszínpadon voltak követhetők, ahol szombaton reggel kilenctől az NPC Regional és Natural versenyzők kerültek a középpontba. A funkcionális fitnesz szerelmesei a Hyat Endurance Test versenyen drukkolhattak kedvenceiknek, a Kempo versenyen pedig gyermek és ifjúsági versenyzők mérkőztek egymással a tatamin. Vasárnap reggel kilenctől indult az Eagle Classic Pro Qualifier verseny, ahol fitnesz, bikini, wellness, figure, women’s physique, férfi testépítés, classic physique és men’s physique kategóriákban egy-egy IFBB Pro kártya volt a tét. A friss kártyások, Bikini és Figure kártya győztesek pedig az este hattól kezdődő Irondiva Bikini és Figure Pro versenyen a 2025. évi Mr Olympia Weekendre nyerhettek kvalifikációt, vele együtt repülőjegyet és a teljes kinti tartózkodást.

Fitparádé, FitParádé, fesztivál, fitparádéfesztivál, kétnapos gym sports fesztivál, Fashion Street Fitparádé, FashionStreetFitparádé, Budapest, 2024.10.20.
Szenzációs versenyeket láthatott a közönség a 2024-es Fitparádén
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az esemény magyarországi prómetere, Buranits Ildikó az egész hétvége legfontosabb eseménye, a hölgyek részvételével zajló Irondiva Figure Pro és az Irondiva Bikini Pro küzdelmei előtt beszélt arról, milyen szenzációsan sikerült ez a két nap, és hogy milyen döbbenetesen sokan vettek részt a különböző versenyeken.

"Mindenki elképesztően örül annak, hogy itt minden időben zajlott. 

Itt ugye formaidőzítés van, a legjobb formájukat akarják megmutatni a színpadon, és ezt arra időzítik, amire a program ki van írva. Nálunk egy perc késés sem volt, 

ez tudom, hogy mennyire fontos. Sorba jöttek a lányok és egyesével köszönték meg, hogy gyors, korrekt volt minden és akkor volt, amikor mi azt meghirdettük" - árulta el Buranits Ildikó.

Fitparádé, FitParádé, fesztivál, fitparádéfesztivál, kétnapos gym sports fesztivál, Fashion Street Fitparádé, FashionStreetFitparádé, Budapest, 2024.10.20.
Mindenki a lehető legjobb formáját akarta megmutatni a színpadon
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ezen a két napon elképesztően sokan vettek részt, több mint 1000-en neveztek a különböző versenyekre és mintegy 500 sportoló állt a színpadon, a női és a férfi mezőnyt tekintve. 40 országból érkeztek hozzánk a résztvevők, 

a legtávolabbi ezek közül Kolumbia és Venezuela, tehát ennyire híres ez az esemény, hogy még ilyen messziről is jönnek. Három különböző verseny volt eddig, a csúcsnak pedig az Irondiva Figure Pro és az Irondiva Bikini Pro döntőit tekinthetjük. Nagyon elégedett vagyok, egyfajta izgalom is van bennem, hiszen a csúcs még csak most jön" - mondta a Fitparádé tulajdonosa közvetlenül a hétvége csúcsprogramja előtt, amelyen magyar versenyzőknek is szurkolhattak a kilátogatók.

"Idén rekordszámú, összesen 42 profi versenyző regisztrált. Három magyar profi bikini versenyző, Molnár Zsófi, Ország Fanni, és Kátai Luca is indul. Ország Fanni korábbi Fitparádé nyertes, két fiú édesanyja, Zsófi és a Luca is Fitparádén nyerték el a Pro kártyájukat. Molnár Zsófi több szempontból rekorder, mert 6 kategóriagyőzelem után zsebelte be a Fitparádén a Pro kártyát. Tavaly pedig három profi verseny győzelmével tripla kvalifikációval jutott ki Vegasba a Bikini Olympia-ra. Kátai Luca szombaton az öccsét segítette az első versenyén, majd vasárnap már a profik között küzd az Olympia kvalifikációt érő győzelemért. A Figure Pro-n Meleg Krisztina az egyetlen magyar induló az izmosabb profi kategóriában" - mondta a magyar indulókról Buranits Ildikó.

"A fitnesz versenyek mellett rengeteg érdekes program volt, többek között CrossFit, Kempo, Stoneman és bothúzás versnyek is voltak a csarnokban. 

Egymással párhuzmosan rendezzük ezeket, így több sportág is meg tud jelenni. Ha valaki az egyiket jön el megnézni, akkor lehet, hogy beleszeret egy másikba. 

A célunk az, hogy az embereknek minél több élményt nyújtsunk" - tette hozzá az esemény promótere.

Fitparádé, FitParádé, fesztivál, fitparádéfesztivál, kétnapos gym sports fesztivál, Fashion Street Fitparádé, FashionStreetFitparádé, Budapest, 2024.10.20.
Volt, akit elöntöttek az érzelmek a színpadon
Fotó: Csudai Sándor - Origo

A hétvége egyik legszenzációsabb pillanatát egy fiatal erdélyi pár szolgáltatta, akik mindketten versenyeztek is a Fitparádén. Vivien kezét párja a közönség előtt kérte meg, a lány igent mondott, ezt követően pedig a közönség üdvrivalgásban tört ki. 

Lassan hat éve vagyunk együtt, a lánykérés már előre el volt tervezve. Ennek nagy része köszönhető a sportnak, 

Vivien már profi szinten űzte ezt azelőtt is, én rajta keresztül kerültem ebbe jobban bele és ez már évek óta tart. Ildikóval ezt már előtte lebeszéltük, neki nagy szerepe volt abban, hogy minden gördülékenyen menjen" - mondta a bátor vőlegény, aki a nagy örömmámorban a nevét is elfelejtette elárulni. 

Mikor feljött a színpadra, már láttam, mire készül. Természetesen igent mondtam. Az eredményeket és ezt is megünnepeljük majd ma este" - 

árulta el Vivien, aki egy első és egy második helyezéssel lett gazdagabb a hétvégén.

Fitparádé
A vasárnapi lánykérés ellopta a show-t
Fotó: Csudai Sándor -  Origo

Visszatérve a csúcseseményre, az Irondiva Figure Pro és a Bikini Pro versenyeire, mindkét szakágban óriási küzdelem zajlott, a magyarok közül pedig utóbbi kategóriában Molnár Zsófi érte el a legjobb eredményt, ő az ötödik helyen zárt. 

A győztesek 1200 dollárral gazdagodtak, továbbá kvalifikálták magukat a 2025. évi Mr Olympia Weekendre, amellyel együtt a repülőjegyet és a teljes kinti tartózkodást is biztosítják részükre majd a szervezők.

Fitparádé, FitParádé, fesztivál, fitparádéfesztivál, kétnapos gym sports fesztivál, Fashion Street Fitparádé, FashionStreetFitparádé, Budapest, 2024.10.20.
Molnár Zsófi (jobbra) az ötödik helyen végzett az Irondiva Bikini Pro versenyen
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!