Vágólapra másolva!
Drámai vallomást tett a hatszoros olimpiai bajnok skót kerékpáros. Sir Chris Hoy egy interjúban elárulta, hogy az orvosok szerint a legjobb esetben is négy éve van hátra.

A britek legendás pályakerékpárosa, Sir Chris Hoy az év elején a közösségi oldalán árulta el, rákbetegségben szenved. „Tavaly rákot diagnosztizáltak nálam, ami hatalmas sokk volt, mivel addig nem voltak tüneteim. Jelenleg kemoterápiás kezelést kapok, ami szerencsére nagyon jól halad. Szeretném őszinte köszönetemet kifejezni minden egészségügyi szakembernek a csodálatos segítségért és gondoskodásért. Fiatal családom érdekében azt reméltem, titokban tarthatom ezeket az információkat, végül nem így alakult. Hálás vagyok minden támogatásért, ugyanakkor privátban szeretnék ezzel foglalkozni" – írta februárban a hatszoros olimpiai bajnok és tizenegyszeres világbajnok legenda.

Sir Chris Hoy, kerékpár, pályakerékpár
Halálos beteg a pályakerékpáros legenda, Sir Chris Hoy – az orvosok szerint legfeljebb négy éve van hátra
Fotó: Mark Gunter / AFP

Halálos beteg a hatszoros olimpiai bajnok pályakerékpáros, Sir Chris Hoy

Szombaton este egy interjú jelent meg a kétgyermekes családapával. Ebben Sir Chris Hoy elárulta, hogy az orvosok szerint a betegsége végzetes, a prosztatarákja ugyanis már a negyedik stádiumban jár: daganatokat találtak már a vállán, a medencéjén, a csípőjén, a gerincén és a bordáján is. A 2013-ban visszavonult, lovaggá ütött Hoy elmondta, hogy már egy ideje tudja, hogy 2-4 éve van hátra, valamelyest mégis szerencsésnek érezheti magát.

„Akármilyen természetellenesnek is tűnik, ez a természet rendje. Mindannyian megszülettünk és mindannyian meghalunk, és ez csak egy része a teljes folyamatnak. Emlékeztetni kell magam, nem vagyok-e szerencsés amiatt, hogy van olyan gyógyszer, amivel még egy ideig ki tudom védeni ezt a betegséget" – mondta a 48 éves Sir Chris Hoy, aki azt is elmondta, hogy fáradtnak és gyengének érzi magát, de annak örül, hogy van ideje a búcsúra, és kiélvezheti a hátralévő idejét.

A skót klasszist Nagy-Britannia valaha volt legnagyobb sportolói között tartják számon, csak a szintén brit Jason Kenny nyert nála több aranyérmet olimpián pályakerékpárosként, így Hoy az ötkarikás elsőségek tekintetében minden idők második legeredményesebb kerékpárosa.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!