Vágólapra másolva!
Mirra Andrejeva az őt legyőző Darja Kaszatkinának és az edzőjének is üzent a kínai Ningpóban megrendezett keménypályás női tenisztorna döntője után.

Az idei Australian Openen nyolcaddöntős, a Roland Garroson pedig elődöntős orosz teniszezőnő október elején, a vuhani tornán a saját nővére, Erika Andrejeva ellen esett ki, az előző héten viszont nagy menetelésbe kezdett. A szintén kínai ningpói, WTA 500-as tenisztornán Mirra Andrejeva Varvara Lepchenko és Tamara Korpatsch ellen is rendkívül könnyedén győzött az első két fordulóban, majd a negyeddöntőben az idei wimbledoni bajnok Barbora Krejciková, a legjobb négy között pedig a szintén cseh Karolina Muchová is feladta ellene a mérkőzést a második játszmában. Ezt követte pályafutása első WTA 500-as döntője, amelyet a honfitárs Darja Kaszatkina ellen vívott meg a 17 éves orosz tehetség.

Mirra Andrejeva, Andreeva, tenisz, orosz
A 17 éves orosz teniszezőnő, Mirra Andrejeva vasárnap elveszítette a Darja Kaszatkina elleni ningpói döntőt
Fotó: AFP

Darja Kaszatkina 6-0-ra nyerte meg az első játszmát, ám ezután Mirra Andrejeva magára talált, és 6-4-gyel kiegyenlített, sőt, 

a döntő szettben 3-0-ra is vezetett. Ezután azonban a következő öt gém egyaránt Kaszatkináé lett, és Andrejeva hiába szépített, a rutinosabb orosz teniszező a saját szervájánál lezárta a finálét, 

és 6-0, 4-6, 6-4-ös sikerével ő lett a ningpói torna győztese. A női párosban olimpiai ezüstérmes Mirra Andrejeva a döntős szereplésével is a karriercsúcsot jelentő 17. helyre lépett előre a világranglistán, ám a júliusban, Romániában aratott WTA 250-es tornagyőzelme után nem lett meg a második trófeája.

Mirra Andrejeva üzent a legyőzőjének is a ningpói tenisztorna döntője után

A döntő után a közösségi oldalán Andrejeva nem akárhogyan értékelte a finálét, a hangulatjelek alapján azonban minden bizonnyal humorosnak szánta a meglepő jelzőt, amit Kaszatkinára használt.
„A 2024-es szezonomat a ningpói döntővel zártam. 

Gratulálok ennek a r*bancnak, Darja Kaszatkinának, 

igazán nagyszerű teniszt mutattál. És bocsánat, Conchita, remélem, nem ölsz meg" – üzent Mirra Andrejeva Kaszatkina mellett edzőjének, a játékosként 1994-ben a wimbledoni Grand Slam női egyesének bajnokának, Conchita Martíneznek is.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!