Élő:
Vágólapra másolva!
Darja Kaszatkina nyerte a kínai Ningpóban megrendezett keménypályás női tenisztornán a honfitárs Mirra Andrejeva elleni finálét.

Az orosz teniszezőnő tavaly tavasszal robbant be a köztudatba, az igazán nagy eredményeket azonban idén kezdte el elérni. A jelenleg világranglista-19. Mirra Andrejeva ebben a szezonban az Australian Openen nyolcaddöntőig, a Roland Garroson pedig elődöntőig jutott egyesben, míg a párizsi olimpia párosversenyén ezüstérmet szerzett Diana Snajder oldalán. A 17 éves játékos júliusban megszerezte az első WTA-tornagyőzelmét is Romániában, vasárnap pedig első alkalommal nyerhetett volna WTA 500-as versenyt.

Mirra Andrejeva, Andreeva, tenisz
Miután simán legyőzte őt a testvére, Mirra Andrejeva a héten a ningpói tenisztornán menetelt
Fotó: Xinhua via AFP

Mirra Andrejeva a múlt héten a kínai Vuhanban sima vereséget szenvedett a világranglistán mögötte álló nővérétől, Erika Andrejevától, ez a kudarc viszont a héten úgy tűnt, jó hatással volt a fiatalabbik orosz teniszező játékára. A héten a szintén kínai Ningpóban rendeztek 500 ezer dollár összdíjazású WTA-tornát, Mirra Andrejeva pedig Varvara Lepchenko és Tamara Korpatsch ellen összesen hat játékot veszített az első két fordulóban. A negyeddöntőben következett az idei wimbledoni bajnok, Barbora Krejciková, aki a második szettben feladta a mérkőzést; majd a legjobb négy között hasonlóan tett a szintén cseh Karolina Muchová, aki a második játszma elején nyújtott kezet a riválisának.

Drámai végjátékban bukta el az első WTA 500-as tornagyőzelmét az orosz teniszezőnő, Mirra Andrejeva

Mirra Andrejeva karrierje során először jutott be WTA 500-as verseny fináléjába, ahol az ellenfele a szintén orosz Darja Kaszatkina volt. A világranglistán 11. Kaszatkina 6-0-ra nyerte meg az első szettet, ám ezután Andrejeva magára talált, és 6-4-gyel kiegyenlített. 

Sőt, a döntő játszmában 3-0-ra is vezetett, így három játékra került a tornagyőzelemtől. Ezután azonban valami megtört benne, a következő öt gém egyaránt Kaszatkináé lett. Ugyan Andrejeva még szépített, az idősebbik orosz teniszező saját adogatásánál lezárta a finálét, és 6-0, 4-6, 6-4-gyel ő lett a ningpói torna győztese.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!