Vágólapra másolva!
Valter Attila a 14. helyen ért célba a Giro dell'Emilia egynapos országúti kerékpáros versenyen, amelyen a friss világbajnok szlovén Tadej Pogacar diadalmaskodott szóló támadása végén.

A Vignola és San Luca közötti 215,3 kilométer hosszú viadalt esős, borús időben rendezték, a mezőnyben két magyarral: Fetter Erik a Polti-Kometa, Valter Attila pedig a Visma-Lease a Bike kerékpáros csapat versenyzőjeként indult. A San Luca-i bazilikához vezető emelkedőt ötször teljesítették a bringások és Tadej Pogacar már az első "mászás" során, 37 kilométerrel a cél előtt megindult a Valter Attilát magában foglaló csoportból, majd senkitől sem zavartatva ünnepelhette első sikerét a világbajnokot illető szivárványszínű trikóban.

Valter Attila
Valter Attila hatalmas mentés után 14. lett a Giro dell'Emilia egynapos országúti kerékpáros versenyen
Fotó: instagram.com/valterattila

Valter Attila bravúros mentés után 14. lett

Az üldözőcsoportból Florian Lipowitz és Valter meg tudott szökni, ám a magyar bajnok a lejtmenetben, 

az egyik kanyarban kicsúszott az út menti növényzetbe, ám a hatalmas mentésének köszönhetően el nem esett. 

A német hegyimenő az utolsó kaptatóig a második helyen tekert, ám befogták, a második pozíciót így a hegyikerékpár olimpiai bajnoka, a brit Tom Pidcock, a harmadikat Fetter olasz csapattársa, Davide Piganzoli szerezte meg. Valter 2 perc 28 másodperc lemaradással a 14. lett, Fetter nem fejezte be a viadalt.

Ez volt Pogacar idei tizedik versenye, a mérlege ebből immár nyolc siker, egy harmadik és egy hetedik hely, a szakaszokat és az összetett elsőségeket figyelembe véve már 24 győzelemnél jár 2024-ben. 

A tervek szerint még két olasz egynaposon teker ebben az esztendőben: kedden a Tre Valli Varesinén, jövő hét szombaton pedig az év utolsó Monumentumán, a lombardiai körversenyen – írta az MTI. A 21. században az egy naptári évet tekintve Alessandro Petacchié a rekord, az olasz sprinter 2005-ben 25 győzelemmel zárt.

Eredmény, 107. Giro dell'Emilia kerékpáros verseny, Vignola-San Luca, 215,3 kilométer:

1. Tadej Pogacar (szlovén, UAE) 5:14:43 óra
2. Tom Pidcock (brit, Ineos Grenadiers) 1:54 perc hátrány
3. Davide Piganzoli (olasz, Polti-Kometa) azonos idővel
...14. Valter Attila (Visma-Lease a Bike) 2:28 p h.
Fetter Erik nem fejezte be.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!