A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

CIS rangadóval ért véget a 2021-es BLAST Premier World Final

Vágólapra másolva!
Ha az elmúlt másfél évet nézzük, akkor furcsa is lett volna, ha nem CIS döntőt játszottak volna az év utolsó igazán nagy CS:GO versenyén. 2020-ban valami megváltozott. Korábban főként az európai csapatok dominálták a versenyeket, azóta viszont megjöttek a legjobbak közé a CIS alakulatok is. Olyannyira, hogy igazából szinte minden versenyen tele van az élmezőny CIS CS:GO csapatokkal.

Ha azonban csak az elmúlt két-három hónap történéseit vesszük figyelembe, akkor bizony meglepő, hogy a NaVi mellett a Gambit is a BLAST Premier World Final döntőjébe jutott. Sokkal inkább lehetett számítani egy kimagasló Heroic, FaZe vagy Vitality teljesítményre. Mégis a Gambit lőtte be magát a döntőbe, ráadásul a felső ágról, míg a NaVi-nak az alsóról kellett érkeznie. Így persze, nekik eggyel több meccsük is volt tegnap.

Elsőként a Vitality ellen léptek szerverre. Meglepően hamar és meglepően könnyedén gázoltak át a franciákon. Ami eddig az erőséggük volt, abból most gyengeség lett a Vitality oldalán. Tudniillik, ez volt a csapat utolsó versenye, mármint ennek a felállásnak. Rég nem titok már, hogy jövőre cserélni fognak.
Az eddigi meccseken azonban ezt előnyükre tudták fordítani, felszabadultan játszottak, mondván nincs mit veszíteniük. Most viszont ez görcsös stresszt okozott a játékosoknál, annyira látszott rajtuk, hogy még utoljára bizonyatni akarnak, hogy végül mihelyt porszem került a gépezetbe, pánikolni kezdtek.

12, majd 5 kört nyertek a NaVi ukrán-orosz csapata ellen, akik így 2-0-ás győzelem után mehettek tovább a döntőbe.

A NaVi és a Vitality mérkőzésének (2:0) pontos eredményei:

  • Nuke 16:12 a NaVi javára
  • Inferno 16:5 a NaVi javára

Három vagy négy, talán öt éve is már annak, hogy nagyon besűrűsödött a versenynaptár. Egymást érik a megmérettetések és bár azt gondolnánk, hogy ez a koronavírus és az amiatt kialakult online éra miatt megváltozott idén, valójában még több verseny volt. Hiszen nem kellett az utazással foglalkozni, így minden szervező még többet akart kihozni a szezonból.

Az sem igazán megszokott, hogy december 19-én még játszanak a csapatok. Az alapból kései időpont okozta nehézségekre pedig még rájött az is, hogy a Gambit egész nap pihenhetett a döntő előtt, míg a NaVi-nak többször is bizonytania kellett. Ez mintha rá is nyomta volna a bélyegét a döntőre, de csak az első pályán.

A szurkolók legnagyobb meglepetésére, a Gambit megnyerte a NaVi által választott Mirage-t. Pedig nem kellett nagy trükk hozzá, pusztán a NaVi kicsit aludt még. Mindent erőből, lendületből próbáltak megoldani, míg a Gambit oldalán inkább a taktikai előnyükre építették a köröket az oroszok.
Működött is, hiszen 16-11-re nyerték meg az első pályát. A csoda eddig tartott azonban. A pofon hatására a NaVi rájött, hogy ezt nem tudják lerendezni gyorsan, pusztán erőből. A mindent beleadó NaVi ellen pedig alig volt csapat idén, amelyik nyerni tudott.
A Gambitnek is beletört most a bicskája. Ancientöt 11-16-os arányban bukták el, Infernón pedig már csak 6 kört tudtak hozni.

A NaVi és a Gambit mérkőzésének (2:1) pontos eredményei:

  • Mirage 16:11 a Gambit javára
  • Ancient 16:11 a Navi javára
  • Inferno 16:6 a NaVi javára

A Natus Vincere (magyarul "Győzelemre születtek") csapata 2-1-es arányban tudott győzedelmeskedni a 2021-es BLAST Premier World Final döntőjében, ezzel pedig azt a bizonyos pontot is feltették arra a bizonyos i-re.

Amit csak lehet, azt mind megnyertek idén. 2021 javarészt a NaVi sikereiről szólt, akik most úgy várhatják a jövő évi szezont, hogy alig van, aki labdába tud rúgni mellettük és sok csapat életében még most jönnek majd a cserék, amik szintén a NaVinak kedvezhetnek majd, hiszen a többieknek még össze kell majd szokni, ki kell majd alakítaniuk az új csapatmunkát, ami nem 5 perc lesz.

A NaVi 2021-es legnagyobb eredményei:

  • DreamHack Masters Spring - 1. hely
  • IEM Köln - 1. hely
  • ESL Pro League 14. szezon - 1. hely
  • PGL Major Stockholm - 1. hely
  • BLAST Premier Fall Final - 1.hely
  • BLAST Premier World Final - 1.hely
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!