A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Botrányos bírói ítéletek, szenvedve kezdték a vb-t a titkos esélyes belgák

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, Belgium, Kanada, Belgium - Kanada, 2022.11.23.,
Canada's defender #02 Alistair Johnston and Belgium's forward #10 Eden Hazard fight for the ball during the Qatar 2022 World Cup Group F football match between Belgium and Canada at the Ahmad Bin Ali Stadium in Al-Rayyan, west of Doha on November 23, 2022. (Photo by JACK GUEZ / AFP)
Vágólapra másolva!
A katari labdarúgó-világbajnokság F csoportjában a belga válogatott 1-0-ra győzte le Kanadát. A bátran játszó juharleveles csapat az első félidőben tizenegyest hibázott, majd a szünet előtt Michy Batshuayi juttatta előnyhöz a belgákat. A második félidőben is fölényben játszott az észak-amerikai együttes, de egyenlíteni nem sikerült, így az első forduló után Belgium vezeti a csoportot Horvátországot és Marokkót megelőzve.
Vágólapra másolva!

Bátran, kreatív focival kezdett a vb egyik sötét lovának tartott Kanada és a kilencedik percben óriási esélyhez jutott, miután Yannick Carrasco kezezése után a videobíró segítségével tizenegyest ítélt a játékvezető. A labda mögé a Bayern München klasszisa, Alphonso Davies állt, ám a jobb alsóba tartó lapos lövését Thibaut Courtois kivédte.

Alphonso Davies büntetőjét védte ki Thibaut Courtois Forrás: AFP/Jewel Samad

Ezt követően is a kanadaiak percei köveztek, miközben az álmoskásan kezdő belgák a félpályát sem tudták átlépni a meccs ezen szakaszában. A belgák első komoly helyzetére a 23. percig kellett várni, akkor egy villámgyors akció végén Batshuayi gyatra lövését blokkolta egy védő az utolsó pillanatba.

A folytatásban is a bátran és gyorsan játszó kanadaiak álltak közelebb a gólhoz, ám Courtois szenzációs védésekkel tartotta meccsben csapatát.

A 38. percben Witsel lépett rá Laryea lábára a tizenhatoson belül, a játékvezető nem ítélt semmit, ráadásul a még a videobíró-szobában sem vették észre, így megúszta Belgium az újabb büntetőt.

Az első félidőben több tizenegyest is kaphatott volna a kanadai válogatott Forrás: AFP/Patrick T. Fallon

A félidő hajrájában aztán megszerezte a belga csapat a vezetést: Alderweireld pssza után Michy Batshuayi került gólhelyzetve, és 12 méterről nem hibázott. A hosszabbításbn Miller lövését blokkolta felkarral Tielemans, de a játékvezető ezért sem ítélt tizenegyest a kanadaiaknak.

A fordulás után is veszélyesebben játszott Kanada, ugynakkor a befejezésbe sok hiba csúszott, miközben úgy tűnt, a belgáknak nem sietős. A hátralévő időben az észak-amerikai csapat mindent megtett az egyenlítésért, meg voltak a helyzetek, de minden kimaradt. Így Belgium győzelemmel kezdte a világbajnokságot, míg Kanada Horvátország ellen javíthat a következő fordulóban.

1Sípszó (kezd + vég)
9Sárga lapYannick Carrasco
10Sárga lapYannick Carrasco
44GólMichy Batshuayi
44GólMichy Batshuayi
46Sípszó (kezd + vég)
46CsereYouri Tielemans
46CsereYannick Carrasco
50Sípszó (kezd + vég)
53Sárga lapThomas Meunier
54Sárga lapThomas Meunier
56Sárga lapAmadou Onana
57Sárga lapAmadou Onana
58CsereJunior Hoilett
58CsereAtiba Hutchinson
62CsereEden Hazard
78CsereMichy Batshuayi
81Sárga lapAlphonso Davies
81CsereStephen Eustaquio
81Sárga lapAlphonso Davies
82CsereTajon Buchanan
83Sárga lapAlistair Johnston
83Sárga lapAlistair Johnston
95Sípszó (kezd + vég)
Összeállítások
3-4-2-1
3-4-2-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Marokkó 3 2 0 1 4-1 3 7
D
GY
GY
2.
Horvátország 3 1 0 2 4-1 3 5
D
GY
D
3.
Belgium 3 1 1 1 1-2 -1 4
GY
V
D
4.
Kanada 3 0 3 0 2-7 -5 0
V
V
V

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!