Elképesztő dráma a vb-n: az utolsó pillanatban okozott szenzációt Dél-Korea

fbl Horizontal
South Korea's midfielder #11 Hwang Hee-chan takes his jersey off as he celebrates scoring his team's second goal during the Qatar 2022 World Cup Group H football match between South Korea and Portugal at the Education City Stadium in Al-Rayyan, west of Doha on December 2, 2022. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)
Vágólapra másolva!
A katari labdarúgó-világbajnokság H csoportjának utolsó mérkőzésén a már korábban továbjutott portugálok 2-1-re kikaptak Dél-Koreától, így Cristiano Ronaldóék mellett az ázsiaiak is ott vannak a nyolcaddöntőben.
Vágólapra másolva!

A portugálok két forduló után már továbbjutottak, Fernando Santos szövetségi kapitány emiatt tartalékos összeállításban küldte pályára csapatát a nyolcaddöntőbe jutásban még reménykedő koreaiak ellen. Cristiano Ronaldo azért ott volt a kezdőben és újabb rekordra készült, ugyanis csak egy vb-gólra volt a legendás Eusébiótól, aki 9 világbajnoki találatóval tartja a portugál csúcsot.

Hamar vezetést szereztek a portugálok, Dalot gyönyörű passza után Horta már az 5. percben betalált. Az életben maradásért harcoló koreaiak nem hagyták magukat és kiegyenlítettek egy szöglet után, igaz, Ronaldo is kellett a góljukhoz, ugyanis

az ötszörös aranylabdás hátáról pattant a labda Kim Jung Kvon elé, aki 4 méterről a kapuba kotorta azt.

Cristiano Ronaldo furcsa mozdulata is kellett a dél-koreai gólhoz Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Mustafa Yalcin

A második félidő közepén Cristiano Ronaldo számára véget ért a meccs, Santos lecserélte legnagyobb sztárját, aki nem tudta beállítani Eusébio rekordját és láthatóan csalódottan vette tudomásul, hogy nem játszhatta végig a mérkőzést.

A koreaiak számára egy gól kellett volna a továbbjutáshoz - a csoport másik meccsén Uruguay 2-0-ra vezetett Ghána ellen -, de Szon Hung Minék nem tudtak helyzeteket kialakítani, a portugálok számára pedig tökéletes volt az 1-1-es eredmény a csoportelsőséghez.

A 91. percben jött aztán a dráma, a portugálok szöglete után egy gyors kontrát vezettek a koreaiak és megfordították a meccset.

Hvang Hi Csan szép gólja azt jelentette, hogy Dél-Korea a második helyen továbbjutott, mert Uruguay csak 2-0-ra nyert Ghána ellen, így az ázsiaiak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően lehetnek ott a nyolcaddöntőben.

1Sípszó (kezd + vég)
5Gól
5GólRicardo Horta
17Különleges esemény
27Gól
27GólYoung-Gwon Kim
36Sárga lapKang-In Lee
36Sárga lapKang-In Lee
46Sípszó (kezd + vég)
47Sípszó (kezd + vég)
65CsereCristiano Ronaldo
66CsereRuben Neves
66CsereMatheus Nunes
67CsereJae-Sung Lee
81Csere
81CsereVitinha
81CsereJoao Mario
81Csere
91Gól
91GólHee-Chan Hwang
92Sárga lapHee-Chan Hwang
97Sípszó (kezd + vég)
Összeállítások
4-2-3-1
4-2-3-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Portugália 3 2 1 0 6-4 2 6
GY
GY
V
2.
Dél-Korea 3 1 1 1 4-4 0 4
D
V
GY
3.
Uruguay 3 1 1 1 2-2 0 4
D
V
GY
4.
Ghána 3 1 2 0 5-7 -2 3
V
GY
V

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről