Vágólapra másolva!
Zinedine Zidane leigazolását követően úgy tűnik, hogy a Real Madridnál a pénz nem lehet akadály, és ez szöget ütött egy-két játékos fejébe is. A csapat egyik alapembere, Iván Helguera például kijelentette: ha nem emelik meg a fizetését, akkor távozik a klubtól.

Helguera két éve érkezett Madridba az RCD Espanyoltól, és Vicente del Bosque irányítása alatt a csapat egyik kulcsemberévé nőtte ki magát. A Bajnokok Ligája-győztes gárdában még középső védőt játszott, a legutóbbi szezonban pedig védekező középpályást, mindkettőt kiválóan. A Manchester United már tavaly meg akarta venni, de a Real kijelentette: semmi pénzért nem adja el.

A játékosnak azonban nem tetszett, hogy a pályán ugyan a csapat legjobbjai közé tartozik, a fizetésnél viszont sokan vannak előtte. Menedzserével és egyben nagybátyjával, Juanjo Helguerával együtt éppen ezért felkereste a Real sportigazgatóját, Jorge Valdanót, és benyújtották igényeiket: a focista eddig évente körülbelül egymillió fontot (420 millió forint) keresett, és ennek a dupláját szeretné megkapni. Egyelőre nem tudni, hogy Valdano mit szól ehhez, de a hírek szerint a királyi gárda még mindig meg akarja tartani Helguerát, aki minden bizonnyal ismét visszatér a védelem tengelyébe, így könnyen lehet, hogy megkapja a fizetésemelést.