Vágólapra másolva!
Az idegenbeli 2-1-es győzelemmel Mexikó labdarúgó-válogatottja megőrizte esélyét, hogy indulhasson a jövő évi koreai-japán közös rendezésű világbajnokságon. Jamaica hét év után először szenvedett vereséget Kingstonban, azaz hazai pályán.

Pedig a házigazdák számára jól indult a telt házat jelentő 35 ezer néző előtt rendezett találkozó, miután már a 11. percben vezetést szereztek egy öngóllal, végig fölényben játszottak az első félidőben. A fordulatot Cuauhtemoc Blanco pályára lépése jelentette. A hosszú sérüléséből felépült csatár a szünetben állt be és a 62., majd a 73. percben szerzett góljával eldöntötte a mérkőzést.

A CONCACAF-zóna nyolcadik fordulójában, szerdán az éllovas Costa Rica az Egyesült Államokat fogadja és esetleges győzelme esetén szinte biztos vb-résztvevőnek számítana. Mexikó a sereghajtó Trinidad és Tobago ellen várhatóan begyűjti otthon a három pontot. Jamaica Hondurasba látogat.

A csoport állása: 1. Costa Rica 16 pont, 2. Egyesült Államok 13, 3. Honduras 11, 4. Mexikó 10, 5. Jamaica 8, 6. Trinidad és Tobago 1.

Az első három helyezett szerez jogot az indulásra a 2002-es koreai-japán közös rendezésű világbajnokságon.

Korábban:

Vb-2002: koreai stadionavatók sorozatban

Mindent egy helyen az Eb-ről