Vágólapra másolva!
A Middlesbrough meglehetősen rosszul kezdte az angol bajnokságot, hiszen négy forduló után pont és rúgott gól nélkül az utolsó helyen állt. A gárda azonban pár nap alatt két győzelmet is aratott, és a Leicester City elleni diadal főhőse a fiatal Mark Greening volt, aki az utolsó percekben szerezte meg a győztes találatot a Rókák ellen.

Mark Greening
Greening (középen) nagy ritkán már a Manchesterben is őrületbe kergette a védőket.
Manchester United

A bajnokság hátralévő részét a Vörös Ördögök tartalékjai között töltötte, de az 1998–99-es bajnokságban három mérkőzésen pályára léphetett a Premier League-ben. 1998 nyarán egyébként a MU egyik legendás játékosa, Eric Cantona jelentette ki róla, hogy hamarosan biztos helye lesz az első csapatban. Ez azonban nem valósult meg, mert bár Greening az utánpótlás-válogatott keret tagja lett, kis túlzással többet szerepelt a nemzeti tizenegyben, mint az MU-ban.

Az 1999–2000-es szezonban négy, a legutóbbi pontvadászatban pedig hét mérkőzésen szerepelt, és mivel szeretett volna több játéklehetőséghez jutni, ezért idén nyáron követte a Manchester egykori pályaedzőjét, Steve McClarent, és kétmillió fontért a Middlesbrough-ba szerződött. Számítása bejött, hiszen a Boróban eddig valamennyi találkozón kezdő volt, és a Leicester City ellen végre megszerezte első élvonalbeli találatát is. Játékát leginkább Steve McManamanéhoz szokták hasonlítani.

Korábban:

A nap játékosa: Bruno Marioni (Tenerife)

Mindent egy helyen az Eb-ről