Vágólapra másolva!
A román válogatott csapatkapitánya, Gheorghe Popescu szerint a Grúzia elleni vb-selejtező presztízsmérkőzés. Amelyet azért illene megnyerniük, mert valamilyen csoda folytán esetleg még az első helyen is végezhetnek a csoportban, sőt a selejtezőben elért eredményeket figyelembe veszi a FIFA a következő sorsolásoknál is.

"Nekünk a magunk házatáján kell söpörnünk, a saját feladatunkat kell elvégeznünk, és csak másodsorban figyelni az Olaszország-Magyarország találkozó eredményét" - hangoztatta Popescu. A szerda délelőtti edzésen már egyben volt Hagi csapata, megérkezett a hiányzó két játékos is, Dirinel Munteanu (Wolfsburg) és Marius Nicolae (Sporting Lisszabon). A két légiós elmondta, hogy nagyon rossz fényt vetett a külföldön játszó labdarúgókra a román klubcsapatok korai búcsúzása a nemzetközi kupáktól.

A szerda délelőtti edzés után a román szövetségi kapitány, valamint segédje Gavril Balint viccesen megjegyezte a kezdőcsapatra rákérdező újságíróknak, hogy a kapuban már biztos, hogy "Bogdan" kapus fog állni (arra utalva, hogy mindhárom kapus keresztneve Bogdan). Ami pedig a mezőnyjátékosokat illeti, minden posztra két-két futballista áll rendelkezésükre. Különben a hangulat jó, Iulian Filipescut kivéve mindenki egészséges, a Betis játékosa csupán orvosi vizsgálatra jött.

Szerdán Bukarestbe érkezett a grúz válogatott egy része, a hiányzó kilenc játékost legkésőbb csütörtök reggelre várja Alexander Sivadze, a vendégek szövetségi kapitánya.

A szurkolók egyre hevesebben tiltakoznak a szombati találkozó késői időpontja miatt (21.45), hiszen a meccs után már nincs tömegközlekedés Bukarestben. A román szövetség főtitkár-helyettese, Cristian Bivolaru elmondta, hogy eredetileg 20.30-ra volt tervezve a mérkőzés, ám a FIFA ragaszkodott ahhoz, hogy a Románia-Grúzia és az Olaszország-Magyarország találkozót egyidőben játsszák. Bivolaru abban reménykedik, hogy Bukarest főpolgármestere intézkedik arról, hogy szombaton meghosszabbított menetrenddel közlekedjenek a járatok. Nehogy ez legyen az oka a szurkolók távolmaradásának, hiszen aki megvásárolja a 30-200 ezer lej (3-20 ezer forint) között változó belépőjegyeket, már nem szívesen fizet 60-80 ezer lejt (6-8 ezer forint) taxira.

(balla)

Korábban:

Hagi magyar sikerért is szorít

Mindent egy helyen az Eb-ről