A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Ha a kiesés ellen küzdő együttes edzője a bajnokcsapat ellen hét perccel a lefújás előtt 0-0-s állásnál egy védőt küld a pályára, akkor valószínűleg a célja nem lehet más, mint az eredmény tartása. A Hansa Rostock trénere, Juri Schlünz is így gondolkozhatott, de minden bizonnyal nem volt elkeseredve, hogy játékosa, Dietmar Hirsch három perccel beállása után eredményes tudott lenni.

Hirsch 1971. december 8-án született a Ruhr-vidék szélén található kis városkában, Sücthelnben és pályafutását a helyi ASV Süchteln gárdájában kezdte el. Innen az 1. FC Viersenbe került, majd a Borussia Mönchengladbach játékosa lett. 1993-ban került fel a nagycsapat keretéhez, és ebben az esztendőben már be is mutatkozhatott a Bundesliga élvonalában. Hét mérkőzésen léphetett pályára ebben a szezonban, majd a következő idényben éppen kétszer ennyi találkozón szerepelt.

A 'Gladbachnál nem tudott stabil kezdő lenni, a klub sem nagyon erőltette Hirsch maradását, ezért a játékos úgy döntött, hogy csapatot vált, és 1995-ben Duisburgba szerződött. Igaz, az MSV ekkor a másodosztályban szerepelt, de Hirsch ennek ellenére sem bánta meg a váltást, hiszen a "Zebráknál" alapember lett: harmincegy mérkőzésen játszott, és ezeken négyszer volt eredményes. Ezzel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a csapat ismét felkerüljön a legjobbak közé. Az 1996-97-es szezonban valamivel kevesebbszer léphetett pályára, de így is huszonkilenc összecsapáson húzhatta magára a klub kék-fehér csíkos mezét, és kétszer be is talált. A második gólt éppen volt egyesülete, a Borussia Mönchengladbach ellen szerezte. Egy évvel később huszonkilencszer játszott a pontvadászatban, de csak egy gólt lőtt. A DFB-kupában viszont, ahol a Duisburg egészen a döntőig menetelt, többször is eredményes volt az első két körben. A szabadrúgások elvégzésére is ekkor kapott rá, és próbálkozásait egy évvel később többször is siker kísérte, két gólt is szerzett szabadrúgásból.

A Duisburg kiesését követően az Unterhachinghoz szerződött, de a bajor együttesnek nem hozott szerencsét, hiszen ez a gárda is búcsúzott a legjobbak közül. A Hansa Rostockot ez a rossz ómen mindenesetre nem érdekelte, hiszen a nyáron leigazolta a védőt, aki most a Bayern ellen győztes gólt ért el.

Ajánlat:

Dárdai a Leverkusen ellen is győztes gólt lőtt

Korábban:

A nap játékosa december 15-én: Lee Bowyer (Leeds United)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!