Vágólapra másolva!
A Bundesliga történetében eddig csak egyszer fordult elő, hogy a St. Pauli együttese legyőzze a Bayern Münchent, és kevesen fogadtak volna arra, hogy a hamburgi együttes most képes lesz megverni a bajorokat. A Bundesliga utolsó helyezettje azonban győzni tudott a müncheniek ellen, és a csapat második találatát az a Nico Patschinski szerezte, aki ebben az idényben mutatkozott be az élvonalban.

Fotó: EPA
A "kisebbik" hamburgi klub szurkolói extázisban ünnepelték Patschinski győztes gólnak bizonyuló találatát

Az egyesület az egységes Németország a Regionalligába kapott besorolást, és a csatár a harmadik vonalban az 1994-95-ös idényben mutatkozott be két meccs erejéig. A következő idényben már több játéklehetőséget kapott, és sikerült megszereznie első gólját, amit még kettő követett. Az 1996-97-es bajnokságban négy alkalommal vette be az ellenfelek hálóját, és ennek alapján a szintén harmadik ligás Babelsberg vett meg.

Itt kevésbé ment neki jól a játék, így a következő idény elején eladták a Dynamo Dresdennek, amely ugyancsak a Regionalligában szerepelt. Drezdában Patschinski megtalálta góllövő cipőjét, 12 gólig jutott, és így egy osztállyal feljebb léphetett, mivel a Greüther Fürth vette meg. Fürthben a második osztályban tíz meccsen szerepelt, gólt nem szerzett, így az előző szezonra nyugodt szívvel adták kölcsön a St. Paulinak.

A hamburgi együttesben a csatár ötször talált be, és olyannyira elégedettek voltak a teljesítményével, hogy végleg megvásárolták. A jelenlegi pontvadászatban eddig csak a Cottbus ellen volt eredményes (igaz, akkor mindjárt kétszer is), de a Bayern elleni góljával bekerült az egyesület históriáskönyvébe.

Ajánlat:

A Bayern München kikapott a sereghajtótól

Könyvajánlat:

A Bundesliga csapatai 2001/2002

Korábban:

A nap játékosa: Jeronimo Baretto "Cacau" (1. FC Nürnberg)

Mindent egy helyen az Eb-ről