Vágólapra másolva!
Az 1. FC Köln negatív rekordot döntött a Bundesligában, hiszen a kölniek egészen pontosan 1034 percen keresztül képtelenek volt gólt szerezni. A szériát a védő, Thomas Cichon szakította meg a Hertha elleni bajnoki hetvenötödik percében, a futballistának ez volt az első találata ebben az idényben.

Cichon 1976. július 9-én született a lengyelországi Ruda Slaskában, de szülei nem sokkal később Németországba költöztek (illetve az akkor használatos kifejezéssel élve disszidáltak), így az ifjú Thomas már itt nevelkedett. Első futballklubja a BV Altenessen volt, majd szerepelt a Preussen Essen és a Schwarz-Weiss Essen csapataiban is, mielőtt az 1. FC Köln 1995 nyarán lecsapott volna rá. A tehetséges védő első szezonjában rögtön tizenhét találkozón lépett pályára az élvonalban, a következő idényben pedig tizenkilenc összecsapáson szerepelt. Nem játszhatott rosszul, hiszen bekerült az utánpótlás-válogatottba is, amelyben 1996. március 26-án mutatkozott be Dánia ellen. Összesen húsz alkalommal szerepelt az U21-es nemzeti csapatban, és a korosztályos Eb-n ötödik helyet szerzett 1998-ban.

Az 1997-98-as bajnokságban megszerezte első élvonalbeli találatát is, de ebben nem sok öröme volt, hiszen a Köln ekkor - fennállása során először - kiesett a legjobbak közül, Cichon azonban ott maradt a csapatnál, és a Kecskéseknek végül 2000-ben sikerült visszakerülniük a Bundesligába. A legutóbbi idényben huszonnégy meccsen szerepelt, de többször is játszhatott volna, ha nem szenved autóbalesetet 2001. januárjában. Cichonnak tulajdonképpen szerencséje volt, hiszen gépkocsija totálkáros lett, de ő maga sértetlenül megúszta a balesetet.

Korábban:

A nap játékosa: Hani Ramzi (Kaiserslautern)

Mindent egy helyen az Eb-ről