Vágólapra másolva!
Az angol bajnokság hagyományos, húsvéti fordulójának legnagyobb - MU-Liverpool - rangadóját már hetekkel korábban megrendezték - az élcsapatok közül csak az Arsenal játszott, és győzelmével mindkét riválisát megelőzte, vagyis az aranyérem legnagyobb esélyesévé lépett elő. A kiesés elleni küzdelem is egyre élesebb, az Everton egy parázs meccsen verte a Boltont, és ezzel viszonylagos biztonságba került. Kedden a Newcastle idegenben 1-1-es döntetlent játszott az Aston Villával.

Az Ágyúsok tisztában voltak vele, hogy ha begyűjtik a három pontot a Charlton ellen, azzal nagy lépést tesznek a bajnoki cím felé, hiszen megelőzik vetélytársaikat. Az első percekben ugyan a hazai gárda meglepte Arsene Wenger együttesét, de a finn Jonathan Johansson beadását követően Jason Euell nagy helyzetben rosszul találta el a labdát, és így a lehetőség odalett. Ezt követően pedig már csak az Arsenal volt a pályán, és tíz perc alatt bebiztosította a három pontot.

A főszereplő Thierry Henry volt, a francia csatár két alkalommal maga vállalta el a befejezést, és mesterhármast is elérhetett volna, ám a kapus kicselezése után önzetlenül Fredrik Ljungberghez gurított, akinek már csak az üres kapuba kellett passzolnia a labdát. Henry ezzel a két találattal 22-re növelte bajnoki góljainak a számát, és átvette a vezetést a mesterlövészek listáján. A találkozó tehát tulajdonképpen a 25. percben véget ért, a hátralévő időt már csak a szabályok miatt játszották le a csapatok. Hogy Arsene Wenger öröme mégse legyen teljes, arról Ashley Cole sérülése gondoskodott: a balhátvéd, aki csak nemrég épült fel, az első félidő közepén cserét kért, és lebicegett a pályáról. Az Ágyúsok immár pontelőnnyel vezetnek a Liverpool és a Manchester ellen, ráadásul egy meccsel kevesebbet is játszottak, mint vetélytársaik.

Ami a kiesés elleni küzdelmet illeti, úgy látszik, az Evertonnak kifejezetten jól jött a három héttel ezelőtti edzőcsere, hiszen az új mesterrel, David Moyesszel négy találkozóból hármat sikerült megnyerniük. Ezúttal a szintén a bennmaradásért küzdő Bolton volt az ellenfél, a találkozó a tétnek megfelelően hatalmas küzdelmet hozott. A hazaiak skót támadója, Duncan Ferguson túlságosan is komolyan vette, hogy harcolnia kell a csapatért, és a huszadik percben egy bokszolónak is becsületére váló mozdulattal vesén vágta az ellenfél támadóját, Fredi Bobicot, amiért természetesen piros lapot kapott. A csatártól egyébként nem számítanak különlegességnek az ilyen akciók, pályafutása során már olyanra is akadt példa, hogy betörte ellenfele orrát.

Az Evertonnak mindössze tíz percet kellett emberhátrányba játszania, mert a vendégek görög vendégmunkása, a Boltonban ezen a meccsen bemutatkozó Kosztasz Konsztantinidisz félóra alatt összeszedett két sárga lapot, így őt is kiállították. A hazaiak ezt követően jöttek lendületbe, még a szünet előtt megszerezték a vezetést, majd a második játékrészben biztossá tették a győzelmüket.

Premier League, 33. forduló:
Charlton - Arsenal 0-3 (0-3)
26 339 néző
gól: Henry (16., 25.), Ljungberg (21.)

Derby - Middlesbrough 0-1 (0-1)
30 822 néző
gól: Mustoe (12.)

Everton - Bolton 3-1 (1-0)
39 784 néző
gól: Pistone (41.), Radzinski (57.), Chadwick (86.), illetve N'Gotty (75.)
kiállítva: Ferguson (20.), illetve Konsztantinidisz (31.)

Fulham - West Ham 0-1 (0-1)
19 416 néző
gól: Kanoute (45.)

Ipswich - Chelsea 0-0
28 053 néző

Sunderland - Leicester 2-1 (2-1)
44 950 néző
gól: Reyna (3., 18.), illetve Dickov (9.)

Tottenham - Leeds United 2-1 (2-0)
35 167 néző
gól: Iversen (10.), Sheringham (30.), illetve Viduka (52.)

Blackburn - Southampton 2-0 (2-0)
28 851 néző
gól: Duff (28.), Yordi (29.)

Aston Villa - Newcastle 1-1 (1-1)
gól:
Crouch (26.), illetve Shearer (3.)

Ajánlat:

A Premier League állása és mesterlövészei

Korábban:

Nem hibáztak az angol éllovasok

Fórum:

Melyik a legjobb európai klub?

Mindent egy helyen az Eb-ről