A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A királyi gárda hatalmas küzdelmet vívott a Bayern Münchennel a BL negyeddöntőjében, és a madridi találkozón az első gól megszerzéséig elképesztően nehéz dolga volt. Ezt a találatot végül Iván Helguera szerezte meg, aki pedig nem a megszokott posztján, középpályásként, hanem a védelem tengelyében játszotta végig a találkozót.

Helguera 1975. március 28-án született Santanderben, és húszéves koráig a Manchego nevű csapatban futballozott, amely a spanyol harmadosztályban szerepel.

Az 1996-97-es szezont is itt kezdte el, de az idény felénél leigazolta őt a második vonalban szereplő Albacete. Helguera itt sem nyújtott rossz teljesítményt, 14 mérkőzésen kétszer volt eredményes, de így hatalmas meglepetést okozott, hogy 1997 nyarán a Serie A-s AS Roma vette meg.

Az olasz fővárosban nem sikerült befutnia, mindössze nyolc összecsapáson vetették be, de ez a transzfer arra mindenképpen jó volt, hogy Spanyolországban is felfigyeljenek rá. Az 1998-99-es idényt már a Primera Divisiónban, az RCD Espanyolban kezdte, és a barcelonai együttesben kiválóan futballozott, mindössze egy meccset hagyott ki a bajnokság során, és két gólt is szerzett.

Időközben a válogatottban is bemutatkozhatott 1998 novemberében, de sokan ennek ellenére is azt gondolták, hogy a Real Madrid nagyot kockáztat leigazolásával. A királyi gárdába azonban gyorsan beilleszkedett, amit az is segített, hogy rendkívül sokoldalú futballista, szükség esetén középhátvédet is tud játszani.

Vicente del Bosque többször is ezen a poszton vetette be, majd később a kispadra ültetett, ami nem nagyon tetszett a futballistának. A Manchester United és a Bayern München is szerette volna leigazolni, de végül maradt a Realban, és sérüléséből felépülve visszaszerezte helyét a kezdő tizenegyben - mégpedig a középpályán.

Ajánlat:

Játék helyett csontzene a BL-ben

Korábban:

A nap játékosa: Lúcio (Bayer Leverkusen)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!