A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Négy fordulóval a német labdarúgó-bajnokság vége előtt továbbra is négy pont az előnye a listavezető Bayer Leverkusennek, amely szombaton újabb lépést tehet a bajnoki cím felé vezető úton. Klaus Topmöller tanítványainak ehhez Hamburgban kellene nyerni. Az üldözők közül a Dortmund Kaiserlauternben, a Schalke Brémában, a bajnok Bayern München pedig Nürnbergben lép pályára.

A Bundesliga rangadóját ezúttal vasárnap, Kaiserslauternben vívják, ahol a bajnoki címre is esélyes Dortmund vendégeskedik. A hazaiaknál az eltiltott Lincoln, Malz és Strasser helyett Andy Brehme vezetőedző két válogatott játékost tudott elővarázsolni, így ismét a Klose, Lokvenc kettőssel rohamoz majd a 'Lautern. Persze a probléma megoldását nem segíti, hogy Ramzy hátsérülése nem jött rendbe, és hogy West, valamint Ognjenovic betegséggel küzd. Dortmundban sok múlhat a milánói vendégjátékon is, ami biztos, a két eltiltott, Lehmann kapus, valamint Reuter nem szerepelhet. A 'Lautern pontszerzése a vendégek bajnoki álmába kerülhet.

Persze ehhez az is kellene, hogy a Bajnokok Ligájában remekül szereplő Bayer Leverkusen begyűjtse a győzelmet Hamburgban. A klub történetének legnagyobb kupasikere, a BL-elődöntő után illik a bajnokságra is koncentrálni, már csak azért is, mert a Leverkusen még soha nem nyert aranyérmet. A statisztika és a tabella szerint nem esélytelen a csapat az észak-német kikötővárosban sem: a Hamburg utoljára 1993-ban tudott győzni a Bayer ellen a Volksparkstadionban. Hazai részről Mahdavikia, Yilmaz és Wicky, vendégoldalról a sárga lapjai miatt Zivkovic hiányzik.

A két, matematikailag még akár bajnoki címről is álmodó együttes, a Schalke, illetve a bajnok Bayern München egyaránt idegenben lép pályára. A gelsenkircheniek a Lisztes "vezette" Werder Bremenhez látogatnak. Sajnos Krisztián a rangadón nem mutathatja meg tudását, mert öt sárga lapja miatt pihenőre kényszerül, őt Banovic helyettesíti. Blank és Bogdanovic sem harcra kész. A Schalke kénytelen lesz nélkülözni Thont, Asamoah-t és Happét, játszik viszont Andreas Möller, aki éppen hét elején jelentette be, jövőre visszavonul a labdarúgástól. A brémai muzsikusok elhúzhatják a vendégcsapat nótáját, ez ellenben várhatóan nem fordul elő a Bayernnel. A bajorok Kuffour, Scholl, Zickler és Jancker nélkül vágnak neki a nürnbergi túrának, a hazaiaktól Wiblishauser, Tavcar és Möckel sérült.

A 31. forduló párosítása:
Szombat (15.30 óra):
Mönchengladbach - Wolfsburg
1860 München - Freiburg
Hamburg - Leverkusen
Hertha - Rostock
Nürnberg - Bayern München
Werder Bremen - Schalke
Köln - St. Pauli
Vasárnap (17.30 óra):
Stuttgart - Cottbus
Kaiserslautern - Dortmund

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!