Vágólapra másolva!
A topligákban egyedül az Energie Cottbus labdarúgócsapata fedezte fel a magyar futballt, legalábbis az utóbbi évek igazolásai ezt mutatják. A csapat pár éven belül a nyolcadik magyar labdarúgót szemelte ki, ezúttal a Haladás tehetséges válogatott játékosa, Halmosi Péter utazott próbajátékra a keletnémet városba.

A komoly labdarúgó-bajnokságokat figyelembe véve elmondható, egyetlen csapat ismerte fel az olcsó magyar munkaerőt: a német Bundesliga első osztályában szereplő Energie Cottbus. Az egykori keletnémet csapat rövid időn belül a nyolcadik magyar játékost szeretné szerződtetni. A Haladás válogatott középpályása, Halmosi Péter előtt már megfordult a csapatban Szekeres Tamás, Horváth Ferenc, Mátyus János, s most is tagja az együttesnek Sebők Vilmos, Vasile Miriuta, Vincze Ottó. Lőw Zsolt minden bizonnyal nyártól már szerződést kap, a legfrissebb hírek szerint pedig Halmosi is közel áll az aláíráshoz.

A nyugat.hu információja szerint a szombathelyiek balszélsője (klubja engedélyével) két napra Cottbusba utazott próbajátékra. A játékos egy edzésen és a Rudolstadt elleni edzőmeccsen vett részt. Szegner Zsolt, a szombathelyi futballklub ügyvezető igazgatója szerint nem tettek le arról, hogy Halmosit maradásra bírják a következő szezonban.

A Cottbus állítólag megegyezett a Wolfsburg lengyel csatárával, Andrej Juskowiakkal, akit - amennyiben rendeződik a pénzügyi helyzet - két évre szeretne szerződtetni. Komoly esély van arra is, hogy egy másik lengyel válogatott, a Wisla Krakow támadó középpályása, Tomasz Frankowski is Energie-játékos legyen.

Pincési László

Ajánlat:

Korábban:

Fórum:

Magyarok a Bundesligában

Mindent egy helyen az Eb-ről