Vágólapra másolva!
A tét nélküli mérkőzésen a pályaválasztói jogot feladó Videoton megérdemelten győzte le a bajnokot.

Videoton - Zalaegerszeg 2-1 (1-1)
Zalaegerszeg, 12 000 néző
vezette: Megyebíró
Videoton: Végh - Timár, Pomper, Vilotic, Vasas - Bekő, Némedi (Csató 46.), Tóth B. (Magasföldi 53.) - Dvéri (Földes 46.), Cortes, Sorato
Zalaegerszeg: Bardi - Kocsárdi, Urbán, Csóka (Bonchis 65.), Král - Nagy L., Ljubojevic, Balogh, Róth - Egressy (Babati 58.), Sabo (Józsi 85.)
gól: Dvéri (23.), Daniel Cortes (53.), illetve Kocsárdi (37.)

23. perc: Némedi futott el a jobb oldalon, beadását követően Dvéri tíz méterről fejelt a jobb sarokba (1-0).

37. perc: a védőkről lepattanó labda a tizenhatos vonalánál helyezkedő Kocsárdi elé került, aki egy igazítás után bombázott a bal sarokba (1-1).

53. perc: Sorato beadása után Kocsárdi ért bele a labdába, majd Daniel Cortes estében a kapuba továbbított (2-1).

Megint telt ház várta a csapatokat, a szurkolók folytatni akarták az ünneplést. Bajnokcsapat Zalában még nem volt, így fokozott volt az érdeklődés. Angliában látni ilyet, hogy bármi szépet csinálnak a pályán a játékosok, mindent megtapsolnak a nézők. Fiesta-hangulatban telt a 90 perc, ahol az "idegenben" játszó egerszegiek Egressy révén vezethettek volna, áma a szélső Végh-be rúgta a labdát. Békés mérkőzés volt, Megyebírónak egyszer sem kellett a zsebébe nyúlnia. A pályán nem volt öldöklő iram, de ezt most senki sem várta. Mindkét csapatot egyébként meglehetősen felforgatta a két edző. Kenesei és Waltner például még a kispadra sem ült le, hivatalosan húzódás miatt. Dvérit azonban ez nem nagyon zavarta és megszerezte a vezetést a "hazaiaknak". Ljuboljevic, majd újra Egressy egyenlíthetett volna, de ez a csapatkapitányra maradt. Kocsárdi óriási löketével szemben tehetetlen volt a Vidi portása.

Szünet után sem törték össze magukat a játékosok. Voltak keményebb belemenések, de a felek próbáltak egymás testi épségére vigyázni. A szurkolók pedig folyamatosan énekeltek, tapsoltak, ünnepeltek, remek volt a hangulat. Ezt még a fehérvári brazil csatár fura gólja sem tudta elrontani. Sőt, ahogy telt az idő, úgy lett egyre hangosabb a stadion. A végén már mindenki talpon volt, vörösre tapsolt tenyérrel, amikor az előretolt középhátvéd, Urbán a felsőlécet találta el. Senkit sem érdekelt a Videoton sikere (leszámítva feltűnően népes táborukat), a helyi szurkolók egy emberként ünnepelték Bozsikot, Kocsárdit, Szamosit és a többieket. Mielőtt "agyonszeretgették" volna az egerszegiek kedvenceiket, előtte Demján Sándortól, a Magyar Labdarúgó Liga elnökétől és Mészöly Kálmántól, az MLL szakmai igazgatójától átvették megérdemelt aranyérmüket.

Várhidi Péter (Videoton): "Belekényszerítettek minket ebbe a győzelembe, de Bozsik Petiéket szerintem ez nem gátolja az ünneplésben. Gratulálok nekik én is!"

Bozsik Péter (Zalaegerszeg): "Egy picit belerondítottak az ünnepünkbe, de valószínűnek tartom, hogy Fehérváron is ez lett volna az eredmény."

Zsámár Roland

Ajánlat:

Korábban:

Fórum:

MTK vagy ZTE?

Mindent egy helyen az Eb-ről