A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
Vágólapra másolva!
SMS-tudósítás a Bajnokok Ligájáról
Ön akkor is rögtön megtudhatja a meccsek eredményeit, ha se internet, se tévé, se rádió nincs a közelben. Csupán egy SMS-t kell küldenie nekünk, és mi mindenről informáljuk!

Szeptember 17-én kezdődik a BL első csoportköre, és az [origo] nemcsak a weben, hanem SMS-ben is tudósít minden egyes fordulóról - két különböző formában. Részletek>>>



A londoniak jelenleg is az első helyen állnak a Premiershipben, és remek formában vannak, sorra döntik a rekordokat, aminek köszönhetően a BVB ellen is esélyesnek számítanak. Az Ágyúsok mestere, Arsene Wenger nem is titkolja, hogy elsődleges célkitűzése ebben az idényben a BL megnyerése, hiszen a nemzetközi porondon eddig nem sok sikert tudott elérni.

A Premiership állása/sport/focivilag/20020914apremiership.html

Mindehhez egy Dortmund elleni győzelem remek kezdő lépés lenne, és a csapatból a sérült Ray Parlour kivételével harcra kész, olyannyira, hogy a szezon során először a svéd Fredrik Ljungberg is benne van a keretben. A németek ezzel szemben nem a legjobb előjelekkel várhatják találkozót, hiszen meghatározó játékosuk Tomás Rosicky megsérült és nem játszhat - a mér régóta maródi Marcio Amorosóról nem is beszélve.

A cseh középpályás el sem utazott Londonba, és helyén Giuseppe Reina játszhat, ám könnyen előfordulhat, hogy egy védekezőbb típusú focista kap majd helyet a kezdő tizenegyben. Ami a csoport másik mérkőzését illeti, az Auxerre és a PSV összecsapás a későbbi továbbjutás szempontjából akár létfontosságú lehet, hiszen aki itt nyer, az lépéselőnybe kerül. A galloknál a teljes támadórészleg, azaz Djibril Cissé, Olivier Kapo és Khalilou Fadiga játéka is kérdéses, de azért valószínű, hogy mindannyian játszani fognak, míg a hollandoknál a legnagyobb hiányzó az eltiltott csapatkapitány, Mark van Bommel.

A Primera Division állása/sport/focivilag/20020915aprimera.html

A B csoportban a Valencia-Liverpool találkozó jelenti a rangadót, az összecsapáson két remek formában lévő csapat találkozik: a spanyol bajnok mindkét mérkőzését megnyerte a Primera Divisiónban, míg a Vörösök hat forduló után veretlenek a Premiershipben. A hispánoknál az argentin Kily González semmiképpen sem léphet pályára, hiszen még az előző szezonban az UEFA-kupában kapott piros lapja miatti eltiltását tölti, de ez nem jelent túl nagy problémát Rafa Beníteznek, hiszen ugyanezen a poszton a spanyol válogatott Vicente is rendelkezésére áll. Az már nagyobb gond, hogy az ugyancsak argentin Pablo Aimar játéka is kérdéses sérülés miatt, a támadó a hét végi bajnokit ki is hagyta. Itt el is érkeztünk Benítez mester legnagyobb kérdéséhez: ki játsszon elöl? Salva és Juan Sánchez eddig nem futballozott valami meggyőzően, a sokáig mellőzött norvég Carew viszont csereként beállva tíz perc alatt is két gólt szerzett.

A másik oldalon a svájci középhátvéd, Stephan Henchoz játéka kérdéses, és Gerard Houllier várhatóan csak az utolsó pillanatban dönt majd arról, hogy ő kezd-e vagy a szenegáli Salif Diao, aki a hét végén a Bolton ellen jól pótolta a védőt. A francia mester várhatóan a kezdő tizenegyben küldi majd pályára a Bolton ellen pihentetett Michael Owent, azt viszont csak közvetlenül a meccs előtt határozza el, hogy Diouf vagy Heskey lesz-e a partnere. Henchoz játéka tehát nem biztos, ám az igen, hogy szerepel majd svájci futballista a játéknapon, hiszen a csoportban a helvét bajnok FC Basel is pályára lép, mégpedig az orosz Szpartak Moszkva ellen.

BL 2002-2003 - a csapatok/sport/focivilag/bl/20020913bl20022003.htmlKi lesz a BL-győztes?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=7183

Valamivel több, mint egy esztendővel ezelőtt, 2001. szeptember 11-én szintén AS Roma-Real Madrid találkozót rendeztek a Bajnokok Ligájában, és idén szintén ezzel a rangadóval kezdődik a BL. A különbség mindössze annyi, hogy most a spanyolok címvédőként, a rómaiak pedig alaposan meggyengülve várhatják a találkozót. A Farkasoknál ugyanis eltiltás miatt Francesco Totti, Gabriel Batistuta és Francesco Lima sem játszhat, márpedig e három focista (de különösen Totti) nélkül az olaszok sokkal gyengébbek. A csapatkapitány helyét várhatóan Antonio Cassano foglalhatja el, és minden bizonnyal kezd majd Marco Delvecchio is, azonban nem a csatársorban, hanem a középpályán. A madridiak még mindig Ronaldo nélkül szerepelnek majd (érdekes, hogy a tavalyi római meccsen sem játszott az akkori "szuperigazolás", Zinedine Zidane), de rajta kívül mindenki harcra kész, vagyis a királyi gárda ideális összeállításban szerepelhet. A Real a hét végén csak egy fél meccset játszott, hiszen a Real Betis elleni találkozó nem sokkal a szünet előtt áramszünet miatt félbeszakadt, a spanyolok tehát alaposan kipihenhették magukat.

A csoport másik meccsén a belga RC Genk a görög AEK Athént fogadja, és a genkiek mestere, Sef Vergoossen igyekezett csökkenteni a BL jelentőségét: kijelentette, hogy számára a belga bajnokság sokkal fontosabb.

Az első BL-kör programja és eredményei/sport/focivilag/bl/20020829abajnokok.html

A D csoportban a továbbjutásra legesélyesebbnek tartott két csapat az első játéknapon még elkerülte egymást: az Olympique Lyon az Ajax Amsterdam, az Internazionale pedig a Rosenborg vendége lesz. A holland bajnokcsapat négyéves szünet után tér vissza a BL-be, és az egykori sikercsapatból már csak Jari Litmanen szerepel a csapatban: a finn focista a nyáron tért vissza Amszterdamba. Litmanen várhatóan rögtön a kezdő csapatban kap majd helyet, hiszen az Ajax fiatal játékmestere, Rafael van der Vaart sérülés miatt biztosan nem játszhat.

A Rosenborg állandó résztvevőnek számít a Bajnokok Ligájában, hiszen tavaly sorozatban tizedik bajnoki címét nyerte meg, ám most az Internazionale ellen természetesen nem számít esélyesnek. A milánóiak elsősorban annak örülhetnek, hogy nem egy későbbi fordulóban kell Trondheimbe utazniuk, hiszen októberben már jóval zordabb körülmények várnának rájuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!