A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Egyáltalán nem tartja meglepetésnek csapata továbbjutását a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportköréből Felix Magath, a VfB Stuttgart vezetőedzője. A csatár Szabics Imrét is foglalkoztató német együttes a Glasgow Rangers elleni 1-0-s sikerrel kvalifikálta magát a 16 közé az E csoportból.

"Tény, hogy nem meglepő a továbbjutásunk, de keményen megdolgoztunk érte" - mondta Magath. "Nehéz meccset vívtunk a Rangersszel, főleg azért, mert mi számítottunk esélyesnek. Szerencsére a játékosok megbirkóztak ezzel a plusz teherrel."

A Rangers vezetőedzője a vereség ellenére dicsérte játékosait. "Senkit sem hibáztatok" - mondta Alex McLeish. "Mindent megtettünk a sikerért, igaz, ez nem vigasztal minket az elvesztett találkozó és a továbbjutás elmaradása miatt."

A csoportból ugyancsak továbblépett a Manchester United: az 1999-es BL-győztes az uruguayi Diego Forlán góljával győzte le idegenben a görög Panathinaikoszt.

"Diego kitűnően játszott, egy ilyen produkció láttán nehéz lesz őt a jövőben kihagyni a kezdőcsapatból" - értékelte játékosa teljesítményét Alex Ferguson vezetőedző. Forlán a pihenő holland klasszist, Ruud van Nistelrooyt helyettesítette, kitűnően.

A két hét múlva esedékes utolsó forduló kérdése, hogy melyik együttes végez az élen, illetve ki kerül az UEFA-kupába: a csoportelsőséget eldöntő összecsapáson a Manchester United fogadja a Stuttgartot, mindkét együttesnek 12-12 pontja van. A döntetlen a németeknek kedvezne, mivel Stuttgartban 2-1-re győztek.

A Panathinaikosz Glasgow-ba látogat, s mert az athéni mérkőzés 1-1-re végződött, csak győzelem esetén jut az UEFA-kupába. A skótoknak ugyanakkor ehhez már a döntetlen is elég.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!