Vágólapra másolva!
Portugáliában rangadót rendeztek ugyan a hét végén, de a Sporting Lisboa-Porto mérkőzés előtt Fehér Miklósra emlékeztek a csapatok és a drukkerek; Franciaországban a listavezető Monaco ismét csak döntetlent játszott, és így egyre fogy az előnye; míg Peruban végre-valahára eldőlt, hogy ki nyerte a 2003-as bajnokságot.

A hét végén ugyan szuperrangadót rendeztek a luzitán pontvadászatban, azonban a Sporting Lisboa-FC Porto mérkőzésen is Fehér Miklós tragikus halála volt az egyik fő beszédtéma. A találkozó előtt egyperces néma gyászszünettel tisztelegtek a magyar támadó emléke előtt, és a 40 ezres szurkolóseregben mindkét csapat drukkerei magasba emeltek egy-egy Mikire emlékező transzparenst.

Magán a találkozón a fő tét az volt, hogy a lisszaboniaknak sikerült-e csökkenteniük a Portóval szembeni hátrányukon, vagy a Sárkányok végképp meglépnek legnagyobb riválisuktól. Nos, eleinte úgy tűnt, hogy az utóbbi változat valósul meg, hiszen a vendégek szereztek vezetést csapatkapitány, Jorge Costa révén, aki Deco beadását fejelte a hálóba.

Ezt követően a Porto elsősorban a védekezéssel törődött, és a lisszaboni offenzívák eredménye egy tizenegyes lett, amit a brazil Liedson harcolt ki. A Sporting másik brazilja, a Barcelonától leigazolt Fábio Rochemback viszont a felső kapufára bombázta a büntetőt, így a szünetben még mindig a Porto vezetett.

A második játékrészben aztán Liedsont ismét szabálytalanul szerelték a tizenhatoson belül, és a játékvezető megint tizenegyest ítélt, amit a Sporting csapatkapitánya, Pedro Barbosa már nem hibázott el. A Porto kapusa, Vítor Baia egyébként öt gól nélkül kihúzott mérkőzés után volt ismét kénytelen kiszedni a labdát a hálójából. A hátra lévő időben a Sporting hatalmas erőfeszítéseket tett a győztes gól megszerzése érdekében, és a súlyos sérüléséből kilenchónapos kihagyás után visszatérő román csatár, Marius Niculae majdnem be is talált, ám lövése, ha centikkel is, de elkerülte a kaput.

Az 1-1-es döntetlent azt jelenti, hogy a Porto továbbra is ötpontos fórral áll az élen, a Benficával szemben pedig 12 egységnyi az előnye, a Sasok azonban soros bajnokijukat csak kedden játsszák le az Académica Coimbra ellen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!