Vágólapra másolva!
Immáron csak levezetésként játszik Aszódon Wukovics László, ám a Ferencváros és az Újpest hajdani csatára hosszú távon el tudná képzelni az életét a kispadon. Természetesen edzőként, hiszen birtokában van az A licenc, sőt korábban bele is kóstolt már a tréneri szakmába, egyelőre azonban futballozik.

- Mivel legutóbb, Dabason játékosedzőként tevékenykedett, úgy tűnt, a jövőben trénerkedésre adja a fejét, erre most újra aktivizálta magát a kapu előtt. Miért döntött így?
- Mert nem tudtam ellenállni a csábításnak, és továbbra is imádom a futballt. Aszódon egyébként egykori csapattársam, Kecskés Zoltán az edző, s bár a csapat jelenleg a megyei első osztályban szerepel, az elmúlt esztendőkben szép sikereket ért el, minden évben bajnokságot nyerve egy osztállyal feljebb lépett.

- Akadnak rutinos labdarúgók a csapatban?
- Szerencsére igen, hiszen többek között a Fradi egykori védője, Dejan Milovanovic, aztán az exkispesti Lázár Mátyás, továbbá Schultz - aki korábban a Stadler színeiben játszott az élvonalban - erősíti a csapatunkat. Noha jómagam már amolyan levezetésként vállaltam el a felkérést, élvezem a futballt, ráadásul nagyon jó a hangulat az öltözőben, és egyre több szurkoló jár ki a meccseinkre.

- Hosszabb távon azért gondol még az edzőségre?
- Egyértelműen, hiszen nem szeretnék elszakadni a sportágtól, mivel ebben a közegben éltem le a fél életemet. Persze tudom, hatalmas a konkurenciaharc a szakmán belül, ugyanakkor számomra megnyugtató, hogy a birtokomban van az A licenc, azaz bármikor elkezdhetném az edzőséget. Egyelőre azonban jólesik a játék Aszódon, amit csak egy komoly edzői ajánlat esetén szakítanék meg.

Bánki József

Mindent egy helyen az Eb-ről