A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
Vágólapra másolva!
Kedden az AS Monaco-Chelsea elődöntő első mérkőzésével folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája. A találkozó abszolút kétesélyes, a francia gárda hazai pályán kiváló, míg a Chelsea - szinte hihetetlen - a szezon során eddig minden BL-mérkőzését megnyerte idegenben.

Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés
AS Monaco (francia)-Chelsea (angol) 20.45
vezeti: Meier (svájci)
várható kezdőcsapatok:
AS Monaco: Roma - Ibarra, Givet, Rodriguez, Evra - Bernardi, Zikosz, Rothen, Giuly - Morientes, Prso
Chelsea: Ambrosio - Melchiot, Desailly, Terry, Bridge - Grönkjaer, Lampard, Makelele - J. Cole - Crespo, Hasselbaink

A francia kupa fináléja miatt pihenőt kapott a hét végére a Monaco labdarúgócsapata, így Didier Deschamps legénységének maradt elég ideje arra, hogy ráhangolódjon a Bajnokok Ligája-elődöntőre. Az együttes a francia Riviera egyik gyöngyszemében, Sophia-Antipolis városkájába vonult edzőtáborba, Sebastien Squillaci ugyan nem játszhat sérülése miatt, de Shabani Nonda akár pályára is léphet.

Nincs könnyű helyzetben az ellenfél, a Chelsea sem, hiszen a csapatot sérüléshullám sújtja. Az már biztosan tudja Claudio Ranieri, hogy Damien Duff és William Gallas nem jön rendbe, de sérüléssel bajlódik az Eidur Gudjohnsen, Claude Makelele, John Terry trió is, így csupán estére derül ki, vállalni tudják-e a játékot. A két argentin, Hernán Crespo és Juan Sebastian Verón viszont ott lehet a kezdőcsapatban.

"A Chelsea azért elődöntős, mert megérdemelten jutott oda, megérdemeltem ütötte ki az Arsenalt. Védelmük egységes, fizikálisan erősek a játékosok. Érdekes lesz találkozni Marcel Desailly-jal, aki nagyszerű barátom, de most biztosan mindent elkövet, hogy jól játsszon ellenünk" - nyilatkozta Deschamps.

"Az angolok azt mondják, mi vagyunk az esélyesek, pedig ez nem igaz. A Monaco kiváló támadójátékot mutat az egész BL-sorozatban, rengeteg gólt szereznek, főleg otthon. Nagyon oda kell tenni magunkat, ha meg akarjuk tartani idegenbeli rekordunkat" - vélte Ranieri, célozva arra a bravúrra, hogy csapata az idei sorozatban még minden mérkőzését megnyerte idegenben.

A két együttes korábban még soha sem találkozott egymással az európai kupaporondon.

az AS Monaco mérlege angol csapatok ellen:
összesen: 3 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség (gólkülönbség: 6-4)
hazai pályán: 1 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség (gólkülönbség: 3-3)

a Chelsea mérlege a francia csapatok ellen:
összesen:
1 győzelem, 1 vereség (gólkülönbség: 1-1)
idegenben: 1 vereség (gólkülönbség: 0-1)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!