Vágólapra másolva!
Immár a nemzetközi porondon is megindult a küzdelem, hiszen az UEFA-kupában pályára léptek a csapatok a múlt héten, bár a színvonal még nem volt az igazi, elsősorban a küzdelem dominált. Álomcsapatunkban így csak három olyan labdarúgó került be, aki szerepelt az UEFA-kupában, és ők is inkább a hét végi mérkőzéseken nyújtott teljesítményük miatt.
Roland Waterreus (holland, Rangers FC): A glasgow-i gárda szurkolói igen csak megrémültek, amikor megtudták, hogy kapusuk, Stefan Klos (aki első számú közönségkedvencnek számított a klubnál) súlyosan megsérült. A német portás helyére igazolt holland Waterreus azonban rögtön bemutatkozásakor belopta magár a Rangers-hívek szívébe, hiszen a Celtic elleni rangadón pazarul védett, és nagy része volt a Protestánsok győzelmében.
Maicon (brazil, AS Monaco): A francia bajnokság szuperrangadóján a nagyhercegség csapata számára csak a győzelem lett volna elfogadható eredmény a listavezető Lyon ellen, ám a monacóiaknak végül be kellett érniük egy döntetlennel. Ez azonban nem Maiconon múlott, hiszen a jobbhátvéd kiválóan futballozott, nem csak az ellenfél támadásait akadályozta meg, hanem a támadásoknál is előrement, az ő beadása előzte meg a Monaco gólját.
Álvaro (brazil, Real Zaragoza): A zaragozai együttes a múlt heti két összecsapásán egyetlen gólt sem kapott, pedig mindkétszer idegenben kellett pályára lépnie: az UEFA-kupában a Fenerbahce, a bajnokságban a Levante ellen. Mindez természetesen a védelmet dícséri, Álvaro pedig ráadásul a törökök elleni találkozón győztes találatot szerzett.
Titus Bramble (angol, Newcastle United): A Szarkák a hét vége egyik legnagyobb szenzációját hajtották végre azzal, hogy kiverték az FA-kupából a Chelsea együttesét, még ha némi szerencsével is. A találkozó egyik legjobbja a Newcastle középhátvédje, Bramble volt, aki hibátlanul futballozott, de a hétközi, SC Heerenveen elleni, szintén megnyert UEFA-kupa-találkozón is remekül játszott.
Asier del Horno (spanyol, Athletic Bilbao): A baszkok az elmúlt hetekben azzal hívták fel magukra a figyelmet, hogy hazai pályán rendre háromgólos hátrányból álltak fel, most viszont idegenben léptek pályára, és be is gyűjtötték a három pont a Real Madrid ellen. A bilbaóiak első gólját a balhátvéd Del Horno érte el, aki az egész meccsen fantasztikusan futballozott, és a jelek szerint a királyi gárda ellen nagyon megy neki, hiszen az előző szezonban is betalált a madridiak hálójába.
Mário Alberto Santana (argentin, Palermo): A palermói együttes fantasztikus összecsapást játszott a Serie A hét végi fordulójában a Lecce ellen, a találkozón egyetlen percnyi megállás sem volt, és felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A hazaiak részéről a jobb oldali középpályás, Santana vitte a prímet, az argentin labdarúgó az első félidő hajrájában kétszer is betalált - az első gól ritkán látható parádés találat volt.
Deco (portugál, FC Barcelona): A katalánok a jelek szerint továbbra is menetelnek a Primera Divisiónban, ezúttal az RCD Mallorcát győzték le nagyon magabiztosan, és a találkozó hőse ezúttal a portugál középpályás, Deco volt. A focista szerezte a meccs mindkét gólját (az elsőt a lassan már védjegyévé váló, távoli megpattanó lövéssel), és összességében már hat találatnál tart a bajnokságban, vagyis eggyel többet ért el, mint az ünnepelt szupersztár, Ronaldinho.
Marcos Assuncao (brazil, Real Betis): A sevillai együttesnek nagyon megy mostanában, a zöld-fehérek a hét végén sorozatban ötödik győzelmüket érték el a Primera Divisiónban, és ezzel feljöttek a Bajnokok Ligáját érő helyekre. A Deportivo elleni összecsapáson elsősorban Marcos Assuncao villogott, ő szerezte a mérkőzés mindkét találatát, és így sorozatban negyedik mérkőzésén volt eredményes.
Robson Ponte (brazil, Bayer Leverkusen): A gyógyszergyáriak is jó formában vannak, ők az idén negyedszerre nyertek, az áldozat pedig ezúttal az 1. FC Nürnberg volt. A brazil karmester gólt ugyan nem szerzett, viszont három gólpasszt is adott, és a leverkuseniek egyik legjobb játékosa volt.
Roy Makaay (holland, Bayern München): Azt sejteni lehetett, hogy a Borussia Dortmund ezúttal nem lesz olyan komoly ellenfél a müncheniek számára, mint az elmúlt években, de arra kevesen számítottak, hogy a bajorok ilyen simán nyernek majd a BVB ellen. A végeredmény 5-0 lett, és Makaay mind az öt találatból kivette a részét: kettőt előkészített, hármat pedig ő maga szerzett.
Aílton (brazil, Schalke 04): A gelsenkircheni gárda tartja a lépés a müncheniekkel a Bundesligában, és Aílton is egyre feljebb lopakodik a góllövőlistán, hiszen Makaayhoz hasonlóan ő is mesterhármast vágott a hét végén. A brazil teljesítményének értékét tovább növeli, hogy csapata ezzel a három góllal nyert a Borussia Mönchengladbach ellen, arról nem is beszélve, hogy a csatár a hétközi, Dnipro elleni UEFA-kupa-meccsen is betalált.




Mindent egy helyen az Eb-ről