Vágólapra másolva!
Rendkívül ritkán fordul elő, hogy csapattársak egymással verekedjenek össze mérkőzés alatt, most viszont szombaton Angliában, vasárnap pedig Németországban is megtörtént ez a két ország élvonalbeli labdarúgó-bajnokságában.

Szombaton a Newcastle United-Aston Villa (0-3) találkozó 84. percében a hazaiaknál Kieron Dyer és Lee Boywer veszett össze, a bíró mindkettőjüket kiállította. Az angol szövetség - noha a vétkesek bocsánatot kértek a klubjuktól és a szurkolóktól - vizsgálatot indított ellenük, s további szankciókra számíthatnak.

Alan Shearer csapatkapitány szerint szégyent hoztak a Newcastle-ra, és felelniük kell tetteikért. Freddy Shepherd elnök valószínűleg már hétfőn elbeszélget velük.

A klub egyébként Bowyert tartja egyértelműen hibásnak, ő kezdte a verekedést, míg a televíziós visszajátszások alapján Dyer csak védekezett, ezért az ő piros lapjának törlését kérik. Bowyer 6 heti bérének, 250 ezer fontnak (kereken 90 millió forint) megfelelő büntetést kapott a Newcastle-tól, míg Dyer megúszta a bírságot. A két futballista hétfőn a csapat edzőközpontjában találkozott, és kezet rázott egymással.

Graeme Souness menedzser hangsúlyozta: a játékosok békét kötöttek, és most már csak mosolyognak a butaságukon. "Mindketten a csapatnál maradnak" - tette hozzá, miután néhány újság szerint az sem lett volna kizárt, hogy valamelyiküket szabadlistára teszik.

Vasárnap a Borussia Dortmund-Hertha BSC (2-1) Bundesliga-mérkőzés szünetében, az akkor még kétgólos hátrányban lévő fővárosiaknál - akiknél Dárdai Pál nem lépett pályára - Arne Friedrich és Marcelhino különbözött össze. A brazil légiós megütötte a védőt, aki keményen lefogta támadóját.

"Érezhetően nagy volt a feszültség, s ezért veszekedhetett a két játékos. Helytelenítem a viselkedésüket, de remélem, gyorsan lezárjuk az ügyet" - mondta Falko Götz, a Hertha vezetőedzője. A második félidőben Friedrich eredményes volt, de ezzel csak a szépítésre futotta a Herthának. Hétfőn késő délután a berlini klub közölte, hogy egyik játékost sem bünteti meg.

Mindent egy helyen az Eb-ről