Vágólapra másolva!
Manapság, amikor a futballklubok nagyban függenek a támogatóktól, a szponzoroktól, minden, magára valamit is adó egyesületnek van úgynevezett VIP-tribünje. A VIP az angol Very Important Person (nagyon fontos személy) kifejezés rövidítése, és ez már mutatja, hogy az ilyen megjelölést elnyerő emberek mire számíthatnak a klubtól.

A VIP-páholyok általában minden földi jóval fel vannak szerelve (ingyen étel-ital, légkondicionálás, esetenként külön meccskommentátor is!), és természetesen innen a legjobb a rálátás a pályára. A VfL Wolfsburg is jó néhány évvel ezelőtt már rendelkezett ilyennel, de a városban nem csak a stadionon belül volt VIP-páholy.

Nem messze a stadiontól, a Kiebitzweg 21-ből ugyanis ugyanolyan tökéletesen lehetett látni a mérkőzéseket, mintha az ember az aréna legjobb helyén ülne. A házban élő két idős hölgy, Else Pieschke és Erna Karolus erkélyükről szemmel követték a gárda útját a Regionalligából egészen az UEFA-kupáig.

A nagyobb meccsek előtt barátnőjük, Luzie Fuchs is csatlakozott hozzájuk, és így hármasban, egy-egy habos kakaóval és kuglóffal szurkoltak a csapatnak. Amikor a Wolfsburg feljutott a Bundesligába, akkor a dámák saját bevallásuk szerint "nagy ünneplést csaptak az erkélyen". Hogy ez egészen pontosan mit jelent, arról nincs tudomásunk, de állítólag még egy üveg pezsgő is felbontásra került.

Mindent egy helyen az Eb-ről