A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A kereskedelmi rádióadóknál kedvelt műsorszámnak számít, hogy egy kitalált személy nevében felhívnak valakit, és így próbálják őt beugratni. Ez a divat nem csak Magyarországon elterjedt, hanem külföldön is, így az évek során például Spanyolországban is beugrattak jó néhány futballal foglalkozó szakembert.

Az egyik spanyolországi esetről néhány esztendeje az egész világsajtó beszámolt: az FC Barcelona egykori futballistája és elnökségi tagja, Carles Rexach egy tenerifei rádióműsor vendége volt, telefonon bárki feltehetett neki kérdéseket. Egy vicces kedvében lévő (valószínűleg madridi) férfi kihasználta a lehetőséget, és azt állította magáról, hogy az az idő tájt olasz élvonalbeli Napoli vezetőségében dolgozik.

Rexach meglepődve hallotta, hogy a vonal másik végén lévő úriember ajánlatot tesz a Barca két, legtöbbször a kispadon ücsörgő futballistája, Boudewijn Zenden és Dani iránt, kettejükért összesen tízmillió fontot kínálva. Rexach komolyan vette a dolgot; azt mondta, hogy jelzi a megkeresést a klub edzőjének, Lorenzo Serra Ferrernek, és amikor a hívó azt kérdezte, hogy mégis, mennyit keres ez a két játékos a katalánoknál, Rexach megígérte, hogy ha öt perc múlva visszahívja őt, akkor ezt is elmondja.

A mókamester azt gondolhatta: "Ha már lúd, legyen kövér!", és öt perc elteltével valóban visszahívta Rexachot, aki tartotta magát a szavához, és elárulta, hogy Zenden évi 1,8 millió fontot, Dani pedig 1,23 milliót keres. Mivel a Barca elnökségi tagja továbbra sem jött rá, hogy ugratásról van szó, a titokzatos hívó még tovább ment, és érdeklődni kezdett Josep Guardiola, a Barca csapatkapitánya iránt. Rexach még mindig nem fogott gyanút, és magyarázni kezdte: habár Guardiola szerződése lejár a nyáron, nem valószínű, hogy elengedik, hiszen nagyon kötődik a klubhoz.

A nevek egyébként máshol is gondot okozhatnak. Törökországban például a Kocaelisporban anno pályára lépett egy bolgár középpályás, aki akkor a csapat új szerzeményének számított, nevét azonban senki sem tudta biztosan. Az Ankaragücü elleni, 4-0-s győzelemmel végződött találkozón a rádióközvetítésben a kommentátor végig Jordanovnak nevezte, ami csak azért jelentett problémát, mert a szurkolók úgy tudták, hogy a játékos neve Alekszander Alekszandrov.

A másnapi újságok is bizonytalanok voltak a dologban, hol az egyik, hol a másik néven említették a focistát, de volt, ahol egyszerűen csak Alekszként szerepelt, sőt, az egyik lapban az egyik oldalon Alekszandrovról, a másikon Jordanovról írtak.

A klub hivatalos honlapja sem oldotta meg a problémát, hiszen ott a játékoskeretnél még Alekszandrovot írtak, de ha valaki ráklikkelt a névre további információ érdekében, akkor már Jordanovot olvashatott. Sokan már arra gyanakodtak, hogy a Kocaelispor 12 emberrel játszott (ami megmagyarázná, hogy a szezon legnagyobb arányú győzelmét érte el a csapat), de végül a klub hivatalos közleményt adott ki, amely szerint a játékos neve Alekszander Jordanov Alekszandrov, de az utóbbit használja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!