Vágólapra másolva!
Dietmar Beiersdorfer, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Hamburger SV sportigazgatója kijelentette: a klubnál a szponzorokkal közösen olyan hosszú távú tervet dolgoztak ki, melynek végén, 2010-ben a csapatnak stabilan Európa 20 legjobb együttese közé kell tartoznia.

"A Bajnokok Ligája csoportkörének elérése és az ezzel járó minimum 10 millió eurós plusz bevétel új távlatokat nyitott meg előttünk" - mondta Beiersdorfer a DSF német sporttelevíziónak adott interjújában. "A pénz egy részét a keret megerősítésére fordítottuk, nagyobb százalékát azonban befektettük és az ebből származó plusz bevételből tudunk a következő idényben tovább erősödni."

Beiersdorfer szerint a klub akkor mondhatja el magáról, hogy stabilan ott van Európa 20 legjobb együttese között, ha három egymást követő szezonban bejut a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában.

A hamburgiak a BL csoportkörét két vereséggel kezdték, a bajnokságban pedig hat forduló után öt döntetlennel és egy vereséggel a kiesést jelentő 16. helyen állnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!