Vágólapra másolva!
A Sevilla FC ugyan elbukta a hét végén az FC Barcelona elleni rangadót, de az andalúziai klubnál így sincs ok az elégedetlenségre, elvégre a csapat ott van a Primera División élmezőnyében. A csatárokra végképp nem lehet panasz, hiszen az együttes támadói meglehetősen eredményesek, azonban a klub elnöke, José del Nido kijelentette: amennyiben a jelenleg sérült Ernesto Javier Chevantón nem épül fel, akkor a klub januárban újabb támadót igazol.

Az andalúziai együttesben az előző idényben az argentin Javier Saviola volt a házi gólkirály, a Nyúl becenévre hallgató futballista kilencszer volt eredményes a Primera Divisiónban, és az UEFA-kupában is alaposan kitett magáért. Ő azonban csak kölcsönben szerepelt Sevillában, és bár a klub a nyáron mindent megtett annak érdekében, hogy végleg megvegye őt az FC Barcelonától - ami azonban nem jött össze, és Saviola így távozott a gárdától.

A Sevilla fanatikusainak persze nem kellett kétségbe esniük, hiszen a keretben még három kiváló csatár akadt: a brazil Luís Fabiano, a mali Frédéric Kanouté, illetve a saját nevelésű Kepa. Rájuk sem lehetett panasz: utóbbi két támadó egyaránt hat-hat találatot ért el, míg a brazil ötször volt eredményes a pontvadászatban. Ezzel együtt a klub vezetősége úgy érezte, hogy szükség van még egy csatárra, és nem is sajnálta a pénzt: 8,9 millió eurót fizetett az AS Monacónak az uruguayi Ernesto Javier Chevantónért.

A klubnál így az előző idényhez hasonlóan négy kiváló támadó kapott szerepet, és a jelek szerint éppen ez volt Juande Ramos vezetőedző kívánsága. Így aztán az évek óta a Sevilla focistájának számító, de rendre kölcsönadott Ariza Makukulát, aki a felkészülési időszakot még a klubnál kezdte, megint kikölcsönözték, mégpedig az újonc Gimnástic Tarragonának.

A nyáron aztán a négy csatár a rotációs szisztémának megfelelően felváltva kapott lehetőséget, és mindegyikük kiválóan szerepelt - Chevantón például az Új-Zéland nagyválogatottja elleni találkozón mesterhármast ért el. Azt a meccset egyébként a Sevilla 5-1-re nyerte meg - ugyanezt az új-zélandi együttest a magyar válogatott 2-0-ra verte... Kevéssel az idény kezdete előtt azonban az új szerzemény hátsérülése miatt kidőlt a sorból, és azóta sem lépett pályára, ami azt jelenti, hogy hivatalosan még mindig nem mutatkozott be az együttesben.

Mindez egyelőre nem jelent olyan nagy problémát a gárdának, elvégre a Sevilla Chevantón nélkül nyerte meg az európai Szuperkupát az FC Barcelona ellen, az UEFA-kupában sikerrel vette a selejtezőt, és bejutott a csoportkörbe, és a Primerában is jól szerepel. Ráadásul a csatárok kifejezetten gólerősen futballoznak, és a találatok többségét ők szerzik: a bajnokságban Kanouté már ötnél jár, Kepa háromszor, Luís Fabiano pedig egyszer talált be, és a nemzetközi porondon is már mindegyikük eredményes volt. Így aztán elméletben nem olyan nagy probléma, hogy Chevantón sérülése nem javul, de a klub elnöke, José del Nido másként gondolkozik.

A presidente a minap úgy nyilatkozott, hogy ha az uruguayi támadó állapota továbbra sme változik, akkor a klub januárban mindenképpen vesz még egy csatárt. A hírek szerint Del Nidónak már a kiszemeltje is megvan a Bayern München perui futballistájának, Claudio Pizarrónak a személyében. Pizarro kontraktusa a nyáron jár le, ami azt jelenti, hogy ha a bajorok pénzt akarnak kapni érte, akkor januárban kénytelenek lesznek eladni őt - ellenkező esetben az idény végén ingyen távozhat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!