Vágólapra másolva!
Egyre inkább komolyan kell venni az esport és a sport közeledését egymáshoz.

Egyre közeledik az év idei legnagyobb sporteseménye, a 2024-es párizsi olimpia. A Szajna vízében már megmártózott a francia sportminiszter, a szigorúan alvásra berendezett ágyak készen állnak a sztárok fogadására, az ötkarikás játékokat népszerűsítő termékek gyártása már az utolsó fázisába lépett. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (International Olympic Commitee, IOC) bejelentése értelmében az esport iránt érdeklődőknek be kell érniük az Esports World Cuppal és az IESF saját szervezésű világbajnokságával az idei évre, ugyanis az olimpiához nem kapcsolódik közvetlenül hivatalos esport esemény.

e-sport
Jövőre indulnak az Olimpiai E-sport Játékok, tizenkét évig Szaúd-Arábia ad majd otthont a versenyeknek
Fotó: AFP

Nem kell azonban aggódni, ugyanis a NOB bejelentette, hogy 2025-ben Szaúd-Arábiában megrendezik az Olimpiai Esport Játékokat, amely igyekszik a legnépszerűbb esport játékokat felvonultatni (talán végre nem az íjászat, a vitorlázás és a baseball kapja majd a főszerepet, hanem a Counter-Strike 2, a Dota 2 és a League of Legends), törekszik arra, hogy minél inkább nyisson a nők, valamint a fiatalok felé. A magasztos célok megfogalmazása egyenesen Thomas Bachnak, a NOB elnökének a száját hagyta el, így bizakodni lehet abban, hogy tényleg valami új, de mégis ismerős környezet várja majd a játékosokat és rajongókat.

A NOB nemcsak egyetlen eseményre koncentrál, hanem hosszú távra terveznek az arabok támogatása mellett. A jelenlegi tervek szerint a következő tizenkét évben a szaúdiakkal együtt hozzák majd tető alá a rendszeresen megrendezett tornákat, amelyek a hivatalos olimpiai játékokat egészítik majd ki. Ez nem jelenti azt, hogy az esport olimpiai sportággá válna, de az együttműködés szemmel láthatóan képes olyan kapukat kinyitni, amelyeket eddig hét lakattal zártak el mindenki elől.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!