A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!

Gólszerzés kölcsöncipőben

A megfelelő felszerelés nagyon fontos a futballisták számára, nem csoda, hogy jó néhány játékos ragaszkodik a saját cipőjéhez, a nagyobb sztárok részére akár külön lábbelit is készítenek a sportszergyártó cégek. Így aztán nem meglepő, hogy rendkívül kellemetlenül érinthet egy labdarúgót, ha a mérkőzés előtt nem találja a csukáját.

A németek fiatal középpályásával, Stefan Kiesslinggel azonban éppen ez történt, amikor az utánpótlás-válogatott színeiben az angolok elleni, nagyon fontos Eb-selejtezőre készült. Kiessling a stadionba megérkezve vette észre, hogy cipőjét bizony a hotelben felejtette, arra pedig már nem volt idő, hogy valaki visszamenjen érte.

A szakvezető, Dieter Eilts azonban mindenképpen a kezdő tizenegybe akart nevezni a focistát, aki így a cserekapustól, Michael Rensingtől kért kölcsön cipőt, és a jelek szerint a lábbeli megtette hatását, hiszen Kiessling a második félidő elején még gólt is szerzett.

"Alapesetben ezek a cipők elsősorban a lövések hárítására alkalmasak, és valószínűleg soha többet nem fognak gólt szerezni bennük. Ezzel együtt azt hiszem, jövök egy sörrel Michaelnek" - nyilatkozta a lefújást követően a boldog focista, aki azonban klubjához visszatérve már kevésbé volt ilyen jókedvű. Edzője, Wolfgang Wolf ugyanis komoly pénzbüntetést szabott ki a játékosra, akinek lábát a kölcsöncipő bizony alaposan feltörte...

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!